Sadiković: U Čapljini je sve eskaliralo, dopustile su se stvari koje nisu smjele

Iskusni stručnjak napustio TOŠK

Sadiković: U Čapljini je sve eskaliralo, dopustile su se stvari koje nisu smjele

S. Mlaćo

Federalni prvoligaš NK TOŠK danas je ostao bez šefa struke. Naime, Denis Sadiković je nakon meča sa Čapljinom i poraza 2:0 odlučio napustiti klub, što su Tešanjci potvrdili na svojoj stranici uz obrazloženje da je Upravni odbor prihvatio ostavku iskusnog stručnjaka.

"Trpio sam od ranije neke stvari koje nisu bile korektne, a sekretaru kluba sam poslije meča rekao da podnosim ostavku, međutim da ipak sjednemo i razgovaramo. Bilo je tu mnogo nezadovoljstva oko igrača, skupilo se mnogo toga od ranije, još od Kaknja, ali jučer je sve eskaliralo, posebno taj loš odnos igrača i nedisciplina. Jesam nezadovoljan, ali rekao sam da ipak sjednemo i porazgovaramo za dobrobit klub, Denis Sadiković tu nije bitan, bitan je TOŠK, ali vidim oni su odmah objavili sve", kazao je Sadiković za SportSport.ba te nastavio razočaranim glasom.

"Dosta je tu bilo stvari koje nisu uredu. TOŠK-u želim sve najbolje, te posebno navijačima koji su odlični i koje pozdravljam i ovim putem. Sada sam i umoran od svega, ali ima tu svega da se kaže, za dobrobit klub. Dopustili su se stvari koji definitivno nisu smjele".

Iskusni stručnjak sada će kaže prvo malo odmoriti, rad u TOŠK-u ga je iscrpio.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svaki dan sam putovao gore - dole četiri sata, nekada smo radili i dva puta dnevno, te sam sto posto bio uz TOŠK i radio za interes kluba. Trebali smo sjesti i razgovarati, ali oni su jedva dočekali da objave, iako sam ja htio da sjednemo. TOŠK i grad Tešanj, te navijači koji jedini mogu promijeniti ovaj odnos nekih prema klubu", dodao je Sadiković na kraju razgovor.

Sadiković je na klupu TOŠK-a došao početkom septembra prošle godine i naslijedio Igora Remetića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi