Sadiku napušta belgijski Mouscron

Traži novi klub

Sadiku napušta belgijski Mouscron

Mladi reprezentativac BiH Rijad Sadiku napustiti će Mouscron.

Devetnaestogodišnji Sadiku je u belgijski klub došao u januaru 2018. godine, ali splet okolnosti, uključujući i povrede, doveo je do toga da dosad odigra svega tri utakmice.

Pokazao je Sadiku i u te tri utakmice kako ima kvaliteta, hvalili su ga i tamošnji mediji pisajući kako u Mouscronu najozbiljnije računaju na njega, no na startu sezone stvari po ovog mladog fudbalera ne izgledaju obećavajuće.

Trener Bernd Hollerbach ga nije koristio ni na jednoj od četiri uvodne utakmice i navodno uveliko traju pregovori o eventualnom odlasku, no još nije odlučeno da li će doći do raskida ugovora ili eventualnog slanja na posudbu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Na izlaznim vratima Mouscrona je i Mićo Kuzmanović, još jedan bivši fudbaler Sarajeva, koji se također ne može pohvaliti statusom koji ima u ovom prvoligašu.

Top Komentari

Rigel
Splet okolnosti... Hmmm... Prije je to da nema potrebni kvalitet. Nazalost kao i velika vecina igraca koji su ponikli kod nas.
3 1
Bordoakapitar
Akademski gradjanine pise se PUSUCI a ne PISAJUCI ! Ne bih mijenjao srednju skolu EX-YU za bilo koji fakultet danas.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi