Ono što mu se dogodilo nekoliko dana prije je razlog Maneovog bijesa i napada na saigrača

Englezi tvrde

Ono što mu se dogodilo nekoliko dana prije je razlog Maneovog bijesa i napada na saigrača

Edmir Škorić

Nakon utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja u utorak, koju je Bayern izgubio s 3:0, Mane je tokom svađe u svlačionici udario Leroya Sanea u lice i razbio mu usnu.

Prema novinaru Bruta Papa Mahmoudu Gouyehu, Leroy Sane nazvao je Sadia Manea crno go*no, a nakon toga je došlo do tučnjave između igrača Bayerna.

Nakon toga Mane je suspendovan i kaženjen sa 500.000 eura, što je druga najveća kazna koju je klub izrekao svom igraču u povijesti nogometa, ali se izvinio Saneu, a Nijemac je navodno zatražio od kluba da Senegalca ne kažnjava.

Engleski Sunday Mirror tvrdi da je nekoliko dana prije utakmice sa Cityjem, tačnije za vikend, umrla Maneova teta u Senegalu i da je to razlog njegovog lošeg ponašanja. Navodno je bio jako vezan za nju i bilo mu je teško odmah prihvatiti njen gubitak, a svoj bijes je kasnije iskalio na nedužnom saigraču.

Mada, to se teško može smatrati pravim razlogom za napad na saigrača, buudći da je slično ponašanje Manea zabilježeno i ranije dok je nastupao za Liverpool. Uostalom, ne postoji alibi za ponašanje poput Maneovog, bez obzira na sve.

Među opcijama za kažnjavanje agresivnog ponašanja razmatralo se čak i prekidanj ugovora, no onda su gazde Bayerna odlučile to ne učiniti.

Klub je na službenim stranicama objavio da Mane neće igrati protiv Hoffenheima u utakmici Bundeslige u subotu.

Ovaj incident je bila samo sol na ranu navijača Bayerna, koji su vjerovali u mnogo bolje stvari kada je klub iznenada umjesto Juliana Nagelsmanna postavio Thomasa Tuchela.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi Tuchelov meč je bio sjajan - 4:2 pobjeda nad Borussijom Dortmund i povratak na vrh tabele, gdje se i sada nalazi sa dva boda prednosti, ali onda šokantna eliminacija od Freiburga u Kupu.

Uslijedila je nekoliko dana kasnije osveta i pobjeda u Freiburgu u Bundesligi, a onda težak poraz na Etihadu uz sukob u svlačionici, koji bi mogao ostaviti traga već u narednoj utakmici s Hoffenheimom, u kojoj će Bayern svakako biti veliki favorit.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi