Nakon suspenzije Sadio Mane dobio žestoku novčanu kaznu
Senegalski napadač je pored suspenzije kažnjen i novčanom kaznom (Foto: EPA)

Senegalca 'udarili po džepu'

Nakon suspenzije Sadio Mane dobio žestoku novčanu kaznu

Midhat Šljivak

Napadač Bayerna Sadio Mane (31) suspendovan je danas od strane kluba na neodređeno vrijeme zbog udaranja Leroya Sanea. Bavarski klub odlučio je kazniti Senegalca i novčano i njemu je izrečena kazna od pola miliona eura.

Sadio Mane izazvao je veliki skandal u Manchesteru. Nakon četvrtinalne utakmice Lige prvaka u svlačionici je udario Leroya Sanea i to mu je donijelo suspenziju iz kluba na neodređeno vrijeme.

"Sadio Mane neće biti u ekipi za subotnji meč protiv Hoffenheima. Ovu odluku smo donijeli zbog njegovog ponašanja nakon meča Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Mane će također biti novčano kažnjen", saopšteno je iz Bayerna.

Rukovodstvo kluba već je donijelo odluku o kazni za ovog fudbalera. Mane će ostati bez pola miliona eura.

Ovo je jedna od najvećih klupskih kazni ikada izrečenih. Mane je još i dobro prošao jer je napravio nezapamćen skandal za klub poput Bayerna.

Ipak, teško da će je Senegalac osjetiti previše na džepu. On je jedan od najplaćenijih igrača u historiji Bayerna s godišnjom bruto platom od 22 miliona eura.

Oglasi

Dosta je priča i da se Mane više neće vraćati na teren u dresu bavarskog kluba i da će ga se riješiti u ljetnom prijelaznom roku, ali ostaje nam da vidimo kakva će odluka čelnika Bayerna na kraju biti.

Mane je ove sezone odigrao 32 utakmice u dresu i ima učinak od 11 pogodaka te pet asistencija.

Maneov rođak otkrio šta je Sane rekao Senegalcu, a nakon toga mu je pao mrak na oči

Mane je jutros trenirao s ekipom i izvinio se pred svima zbog svog poteza, ali mu to nije pomoglo da se izvuče bez kazne, te su u klubu jednostavno bili primorani da to sankcionišu.

Bayern je na kraju suspendovao Manea na neodređen period, a mnogi smatraju da će Senegalac na ljeto sigurno biti stavljen na transfer listu jer mu u klubu neće tek tako preći preko incidenta koji je izazvao.

Mane nije tražio izgovore zbog onoga što je uradio, ali njemački mediji pišu da je njegov rođak odlučio javno otkriti šta je izazvalo taj incident i šta je Sane rekao Senegalcu čime ga je izbacio iz takta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Crno go*no", navodno je rekao Sane svom saigraču zbog čega je on izgubio živce i odlučio se obračunati s njim u svlačionici.

Sukob Manea i Sanea počeo je još na terenu kada su oni počeli verbalno da se svađaju, a očito da je Senegalac čekao kraj utakmice kako ne bi pred kamerama vodio obračun s njim, no očito je da su mu Saneove riječi itekako zasmetale.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eldoo13
Kako mu je rekao da je crno ****o kad je i sam Sane malo tamnije puti,to nema logike
1 0
Sta im City uradi počeli i novčano kažnjavati igrače hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti