Noćna mora za Manea u svlačionici Bayerna: Izoliran je, samo sa jednim saigračem komunicira

Ništa nije kako bi trebalo biti

Noćna mora za Manea u svlačionici Bayerna: Izoliran je, samo sa jednim saigračem komunicira

Edmir Škorić

Senegalac Sadio Mane izoliran je u timu Bayerna nakon incidenta sa Leroyom Saneom, a u prilog mu ne idu slabe partije koje pruža na terenu.

Mane se pridružio Bayern Minhenu prošlog ljeta nakon niza fantastičnih sezona u Liverpoolu. Senegalac je na Alianz Arenu došao kao apsolutna zvijezda, umjesto Roberta Lewandowskog koji je otišao u Barcelonu.

Početak avanture u Minhenu bio je dobar, ali je s vremenom sve više blijedio, na što su utjecali zdravstveni problemi, dok se Mane patio da pronađe put do mreže protivnika. Imao je i sukob sa Saneom, kojeg je udario nakon poraza od 3:0 na Etihadu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Maneovu lošu sezonu najbolje je saželo njegovo sramotno ponašanje u svlačionici. Zbog udaranja Sanea Senegalac je novčano kažnjen i nije uvršten u sastav za utakmicu protiv 1899 Hoffenheima.

Sport Bild je u srijedu izvijestio da je Maneovo ponašanje prema Saneu nakon utakmice protiv Manchester Cityja izazvalo šok u svlačionici ekipe iz Minhena. Osim toga, najveće zvijezde Bayerna iznenađene su problemima koje bivša zvijezda Liverpoola pokazuje na terenu.

Oglasi

Čelnici Bayerna su toga bili svjesni, ali su se nadali da će doprinos koji bi Senegalac mogao dati napadu njemačkog prvaka prevagnuti.

Sve to drži Manea izoliranim od ostatka ekipe i njegov je kontakt jedini uglavnom s međunarodnim saigračem Bounnom Sarom, koji također igra za Bayern i koji je od dolaska iz Francuske bio potpuno beskoristan na terenu, a poslužio je samo da Maneu bude lakše da se prilagodi.

Bouna Sarr je došđao iz Francuske 2020. godine. Otkako je stigao iz Marseillea, odigrao je samo 13 utakmica. Nudio ga je Bayern drugim klubovima, ali oni je želio da ostane, što i ne čudi jer ima ugovor koji mu donosi 2,5 miliona eura godišnje.

Što se Manea tiče, ove sezone je upisao 35 nastupa za Bayern, postigao 12 golova i upisao pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nada se da će postati prvak Njemačke jer Bayern ima bod više od Borussije Dortmund četiri kola prije kraja, a Bavarce za vikend očekuje gostovanje u Bremenu ekipi Werdera. Thomas Tuchel još nije odredio sastav, a Mane bi mogao da bude starter ili da dobije šansu u drugom dijelu.

No, činjenica je da nije u formi, da nema najbolje odnose sa ostatkom tima i da ga gotovo sigurno očekuje novi transfer na ljeto, osim ako se nešto izvanredno dogodi u njegovoj igri u preostalih nekoliko mečeva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo ne lupajte i ne pišite gluposti !!! Totalna dezinformacije dajte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi