Mane iznenadio sve izborom najboljeg saigrača u Bayernu

Sjajni Senegalac

Mane iznenadio sve izborom najboljeg saigrača u Bayernu

A. Čaušević

Sadio Mane je ovog ljeta prešao u Bayern iz Liverpoola za 32 miliona eura ne računajući bonuse.

S obzirom na njegov karakter, skromnost i profesionalnost Mane je odlično primljena u Bavarskoj što i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Već u prvoj takmičarskoj utakmici stigao je do prvijenca i osvojenog trofeja nakon što je u njemačkom Superkupu sa 5:3 savladan RB Leipzig.

Ako se po jutru poznaje dan Senegalac će biti veliko pojačanje za Bayern, a sigurno će igrati sve bolje nakon što se dodatno upozna sa novim saigračima.

Mane je u Liverpoolu igrao sa odličnim fudbalerima, a isto ga čeka i u Bavarskoj što će i pomoći da prođe period adaptacije.

Odlični ofanzivac je već i izabrao najboljeg saigrača. Interesantno da se odlučio da defanzivca Alphonsa Daviesa.

Oglasi

"On mi je sigurno najomiljeniji saigrač. Stvarno je dobar momak, zabavan, iskren. Sjajan dečko."

"Trebate ga upoznati lično da shvatite kakva je osoba i kakva je zabava igrati s njim, ali moram istači da je cijeli tim fantastičan", poručio je Mane.

Štedio za idolov dres

Kao i svi, tako je i Mane tokom djetinjstva imao svoje sportske idole.. Imao ih je dvojicu, ali jednog je posebno volio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moji idoli tada su bili Ronaldinho i El Hadji Diouf iz Senegala. Bili su izvanredni igrači. Gledao sam njihove videe satima i pokušavao oponašati sve što su radili", rekao je Mane, dodavši:

"Majka mi je poklonila dres El Hadji Dioufa, a kad sam bio malo stariji, sam sam kupio Ronaldinhov. Radio sam dodatno, zarađivao i štedio za njega. Bio je san nositi njegovo ime na leđima. Nisam ni htio skidati dresove, svaki dan sam ih nosao".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi