Arapske pare čine čuda - Ono što je s 31 godinom kupio Sadio Mane mnogi neće za života
Foto: Instagram - privatni profil

Senegalac postao vlasnik kluba

Arapske pare čine čuda - Ono što je s 31 godinom kupio Sadio Mane mnogi neće za života

Eldar Ganibegović

Sadio Mane je u karijeri zaradio dosta novca, a cifre na njegovom računu dodatno su porasle nakon odlaska u Saudijsku Arabiju. Sada je kupio ono za što mnogi fudbaleri za života ne zarade.

Cristiano Ronaldo je zimus nakon rastanka s Manchester Unitedom odlučio da ode u Saudijsku Arabiju. Potpisao je za Al Nassr i svojim dolaskom u ovu zemlju za sobom povukao još masu zvijezda.

Ljetos je u Saudi Pro ligu otišla masa zvijezda iz svijeta fudbala koje smo do sada gledali u Evropi. Između ostalih, u kolijevku islama stigao je i Sadio Mane.

Senegalac je stigao upravo u Al Nassr gdje dijeli svlačionicu s Cristianom Ronaldom. Al Nassr mu je i klub gdje će i zaraditi najviše novca u karijeri.

Zaradio je dosta senegalski reprezentativac igrajući za Liverpool i Bayern, no to se ne može mjeriti s 40 miliona eura koliko će Mane kasirati po sezoni u Al Nassru.

Poznato je da je Sadio Mane veliki humanitarac. Enormne svote novca izdvojio je za škole, bolnice i druge vrste humanitarne pomoći za Senegal, no sada se odlučio uložiti u biznis.

Oglasi

Od danas je Sadio Mane vlasnik fudbalskog kluba. U pitanju je francuski četvrtoligaš Bourges Foot. 

Do sada je ovaj tim bio udruženje, a sada će postati firma čiji će vlasnik biti Sadio Mane koji je otkupio većinu dionica.

[related]https://twitter.com/eurofootcom/status/1717182198015533105[/related]

Jasno je da su za ovaj biznis korak ipak uglavnom zaslužne upravo arapske pare, a ne one koje je, ma koliko velike cifre bile, ranije zarađivao u Engleskoj i Njemačkoj. 

Top Komentari

Klicko2
Čuj za života pa da živimo 1000 godina nećemo zaraditi ko on
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi