Dok Mane gradi škole i bolnice on ima drugi plan za Afriku: "Ako nemaš nogu ili ruku, mi smo tu"

Osimhen pomaže svom narodu

Dok Mane gradi škole i bolnice on ima drugi plan za Afriku: "Ako nemaš nogu ili ruku, mi smo tu"

Endin Čaušević

Sadio Mane poznat je po tome da ulaže mnogo novca kako bi pomogao svom narodu u Senegalu, a prije svega to se odnosi na grad u kojem je on odrastao. Njegovim stopama krenuo je i Victor Osimhen, ali napadač Napolija priznao je da ima drugačiji pristup od Manea u svemu tome i objasnio je o čemu se radi.

Mane iz godine u godinu ulaže ogroman novac kako bi pomogao svom narodu u Senegalu, te je izgradio veliki broj škola, sportskih terena i bolnica.

To se posebno odnosi na grad u kojem je Mane rođen i odrastao, te se brine da njegovim sugrađanima ništa ne fali i da imaju normalne uslove za život. Iako zarađuje ogroman novac nikada se nije hvalio luksuzom i trošio novac na skupe stvari, te je radije isti slao u Senegal.

Njegovim stopama krenuo je i Victor Osimhen koji također već nekoliko godina pomaže narodu u Nigeriji, ali i širom Afrike. Napadač Napolija priznao je da mu je Mane svojim ponašanjem otvorio oči, ali da za razliku od Senegalca on pomaže na malo drugačiji način.

Osimhen je priznao da ne ulaže novac u izgradnju škola, bolnica ili slično već da je on pronašao način kako da pomogne osobama s invaliditetom.

Oglasi

"Sadio Mane me inspirisao, ali ja imam drugačiji cilj nego on. On gradi infrastrukturu za zajednicu u Senegalu i to je zaista sjajno. No, ja želim pomoći ljudima s invaliditetom u Nigeriji i širom Afrike", počeo je Osimhen i nastavio.

"U procesu smo otvaranja sjedišta u Africi kako bismo krenuli u ispunjenje tog cilja. Ukoliko neko nema nogu onda ćemo je mi besplatno napraviti za njega, ako je ruka i nju ćemo da napravimo".
"Naravno, riječ je o tim protezama, ali one itekako pomažu ljudima da koliko-toliko normalnije žive i rade svoje poslove. Želimo da se i oni osjećaju da su jednaki s drugima. Radimo zajedno svi za Afriku".

Image

Osimhen je potpisom ugovora za Napoli počeo da zarađuje ogroman novac, no dobar dio istog šalje za Afriku i posebno Nigeriju gdje pomaže unesrećenom narodu, a fokus je na one koji su u kategoriji invalida.

Fudbaleri iz Afrike rade koliko god mogu da pomognu narodu na tom kontinentu jer su i sami tamo odrasli i znaju u kakvim uslovima se živi, odnosno preživljava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi