Možda su zbog ovog i "pobjegli" iz Evrope: Nestvarno je šta Mane i Ronaldo rade jadnim Saudijcima

Sjajni duo kao na terminu

Možda su zbog ovog i "pobjegli" iz Evrope: Nestvarno je šta Mane i Ronaldo rade jadnim Saudijcima

Admin Čaušević

Sadio Mane i Cristiano Ronaldo čine jedan od najopasnijih tandema saudijskog fudbala, a zašto je to tako pokazali su u meču protiv Al Fateha kada su postigli golove u prvom poluvremenu utakmice. 

Ronaldo je godinama žario i palio Evropom, ali kad ga nijedan velikan nije želio odlučio je otići u Al Nassr gdje ima godišnju platu od 200 miliona eura.

Ovo ljeta u saudijskom klubu mu se pridružio i Mane nakon što je Senegalac imao katastrofalnu sezonu u Bayernu i jednostavno postao višak.

Portugalac i Senegalac sada u tandemu mogu dominirati arapskim poluostrvom što i nije čudo s obzirom da kvalitet fudbala nije ni blizu onom kao na Starom kontinentu.

Kako to izgleda dvije svjetske zvijezde su pokazale u prvom poluvremenu duela protiv Al Fateha kada su postigle po gol

Oglasi

U 27. minuti Ronaldo je petom na magičan način proigrao Manea koji je bez problema savladao golmana za svoj novi gol.

Deset minuta kasnije mrežu je zatresao i CR7 nakon što je iz blizine pogodio glavom pošto je ostao neometan na nekoliko metara od gola.

Iako su izgledale prekrasno, obje akcije Al Nassra su pokazale da mnogim klubovima u Saudijskoj Arabiji još uvijek nedostaje mnogo kvaliteta da bi bili na nivou prosječnih klubova iz Liga petice.

Tako je najveća zvijezda Al Fadeha, Cristian Tello koji je ljubiteljima fudbala poznat po nastupima u Fiorentini i Betisu koji su daleko od evropske elite, a na klupi sjedi Slaven Bilić.

Sa druge strane za Al Nassr osim Ronalda i Manea nastupaju još Marcelo Brozović te od danas Aymeric Laprote, veznjak i defanzivac koji mogu igrati u bilo kojem klubu Starog kontinenta.

Inače, ovaj klub je nedavno i osvojio svoj prvi trofej u Ronaldovoj eri. U pitanju je Arapski kup kojeg inače FIFA ne priznaje kao zvanično međunarodno klupsko takmičenje.

Top Komentari

Ymrader
Ronaldo sta god da uradi je smijesno, zalosno. Mesi sta god da uradi je veličanstveno. Samo u Bosni novinar moze pokazivat ovaku pristrasnost i i dalje obavljati taj posao. Nije nam dzaba ovako
4 0
user1676560946
Lik doveo sebi top 8 igraca Svjetske klase da nabija licnu statistiku protiv Domara i Amatera u Arabiji, smjesan Lik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi