Dok svi igrači Reala slave, jedan je među Redsima: Napravio je potez za pamćenje

Gest vrijedan pohvala

Dok svi igrači Reala slave, jedan je među Redsima: Napravio je potez za pamćenje

A. Čaušević

Nakon svakog finala jedna strana se raduje, druga tuguje. Tako je bilo i sinoć poslije minimalne pobjede Reala nad Liverpoolom u finalu Lige prvaka. 

Možda i najljepša scena viđena je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sa Davidom Alabom u glavnoj ulozi.

I dok su igrači Reala slavili i radovali se na jednoj polovini terena, na drugoj su bili utučeni i razočarani fudbaleri Liverpoola.

Vjerovatno svjestan kroz šta prolaze prije nego se odlučio da slavi Alaba je prišao igračima Redsa kako bi ih utješio i čestitao na dobroj utakmici.

Posebnu pažnju je privukao njegov pozdrav sa Sadiom Maneom. Austrijanac se srdačno pozdravio sa Senegalcem i tom prilikom su razmijenili nekoliko riječi.

Mane je najavio odlazak iz Liverpoola, a neki od komentara na društvenim mrežama govore da je upravo Alaba pokušao da vrbuje sjajnog ofanzivca i nagovori da ga pređe u Real. Ipak, teško je vjerovati u tu teoriju.

Nije krio suze

Inače, Alaba je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i zaplakao od sreće jer već u svojoj prvoj sezoni kao igrač Reala osvojio Ligu prvaka.

Mnogi su bili spektični po pitanju njegovog dolaska, ali se sjajnim igrama pobrinuo da navijači Reala preko noći zaborave dugogodišnjeg kapitena Sergija Ramosa.

Alabi je ovo bila treća Liga prvaka u karijeri, a prethodne dvije je osvojio kao igrač Bayerna. Podsjećanja radi, u Real je stigao kao slobodan igrač.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
@King_Kenny prišao im Alaba i rekao da ne bi dali gol ni da se igralo 3 dana jer je liVARpool takva ekipa koja trpa samo mališane.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi