Maneova obična fotografija izazvala je potpunu pometnju u svijetu fudbala

Ne ide nigdje

Maneova obična fotografija izazvala je potpunu pometnju u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Obična fotografija senegalskog fudbalera Sadija Manea nastala u ambasadi Saudijske Arabije u Dakaru izazvala je potpunu pometnju u svijetu fudbala. Poznato je da napadača žele klubovi iz ove zemlje, pa su mnogi pomislili da je spreman prihvatiti ponudu. Ipak, on nema namjeru napustiti Bayern.

Sadio Mane nema namjeru napustiti Bayern i otići u Saudijsku Arabiju. Iako senegalski fudbaler iz ove zemlje ima bogate ponude, njegov cilj je ostanak u Minhenu i borba za trofeje.

Prethodnih dana u javnosti se pojavila fotografija Manea u ambasadi Saudijske Arabije u Dakaru. Mnogi su pomislili da je prihvatio neku od ponuda, no napadač je zapravo išao po vizu kako bi posjetio Meku.

"Sadio Mane nema namjeru da ode u Saudijsku Arabiju. Nedavna fotografija koja je kružila po društvenim mrežama nema nikakve veze s potencijalnim transferom. On je vadio vizu jer planira posjetiti Meku. Želi ostati u Bayernu", riječi su novinara Bilda Christiana Falka.

Oglasi

Mane iza sebe ima poprilično tešku sezonu. Došao je kao veliko pojačanje u redove bavarskog velikana, ali takav epitet nije opravdao i mnogo više se govorilo o njegovom ponašanju.

Poznato je da je Senegalac imao žestoke verbalne okršaje s nekadašnjim trenerom Julianom Nagelsmannom, a potom je nakon meča s Manchester Cityjem udario saigrača Leroya Sanea.

Zbog toga je Mane kažnjen žestokom novčanom kaznom od pola miliona eura i suspenzijom iz tima na jednu utakmicu.

On je u dresu Bayerna prošle sezone nastupio u 38 utakmica i imao je učinak od 12 golova i šest asistencija. To nikako ne zadovoljava čelnike njemačkog prvaka, pa je klub spreman da ga proda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ni trener Thomas Tuchel nema ništa protiv njegove prodaje. Ipak, Mane smatra da će u novoj sezoni sve biti mnogo bolje i ostaje nam da vidimo šta će se s njim na kraju desiti.

Treba napomenuti da se pored timova iz Saudijske Arabije iskusni napadač povezuje i s povratkom u Englesku, gdje ga navodno žele Newcastle i Chelsea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1677432590
I neka ide ionako nije za Bajerna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi