Izlazi 'prljavi veš' o otkazu Nagelsmanna: "Sadio Mane je poludio i tu je bio kraj"
Julian Nagelsmann je dobio otkaz nakon nepune dvije sezone u Bayernu (Foto: EPA)

Nijemci tvrde

Izlazi 'prljavi veš' o otkazu Nagelsmanna: "Sadio Mane je poludio i tu je bio kraj"

M. Šljivak

Julian Nagelsmsnn je prošle sedmice dobio otkaz na mjestu trenera minhenskog Bayerna. Rukovodstvo bavarskog velikana iznenada je otpustilo mladog stručnjaka i na njegovo mjesto je angažovan Thomas Tuchel. Nekoliko dana nakon otkaza izlaze i prve negativnosti iz svlačionice Bayerna i navodno i veliki utjecaj na otkaz imao je i sukob Nagelsmanna sa zvijezdom tima Sadijom Maneom.

Julian Nagelsmann iznenada je dobio otkaz na mjestu trenera Bayerna. Bavarci su zbog internih problema odlučili uručiti otkaz 35-godišnjem treneru i to nakon nepune dvije godine saradnje.

Nekoliko dana nakon razlaza u javnosti se pojavljuje i 'prljav veš' iz svlačionice. Navodno je Nagelsmannu presudio žestok obračun sa Sadijom Maneom, kojeg je imao nakon druge utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Mane je u ovom susretu igrao samo osam minuta. To mu se nije dopalo i došlo je do žestoke rasprave između Nagelsmanna i Senegalca.

"Desio se sukob između Manea i Nagelsmanna nakon druge utakmice protiv PSG-a. Mane je pred saigračima izrazio veliko nezadovoljstvo jer je igrao samo osam minuta. Tokom svađe igrači su vidjeli da se Nagelsmann poprilično uplašio", pišu njemački mediji i dodaje se:

"Činjenica da je Mane počeo narednu utakmicu protiv Augsburga samo je ojačala mišljenje igrača da se Nagelsmann uplašio. S promjenom trenera rukovodstvo Bayerna se pobrinulo da se takve stvari ne dešavaju", navodi se.

Oglasi

Julian Nagelsmann na odmoru do ljeta i mudro čeka rasplet situacije u dva velikana

35-godišnji trener bio je iznenađen i razočaran odlukom čelnika bavarskog velikana, ali ništa nije mogao napraviti u svemu, te je od prije nekoliko dana ostao nezaposlen.

To će biti do kraja sezone. Mladi stručnjak se želi odmoriti, a zatim će krenuti u nove izazove. Navodno, za njega postoji interes velikana i on će sačekati razvoj situacije u ovim klubovima.

Real Madrid i PSG su timovi od interesa. Oba kluba bi mogla ostati bez trenera na kraju sezone i Nagelsmann je zainteresovan za preuzimanje ovih ekipa.

On je i ranije imao kontakte s Realom. Međutim, odabrao je odlazak u Bayern i Kraljeve je ostavio za 'neka druga vremena'. Ta vremena su možda i došla, Carlo Ancelotti je na izlaznim vratima ako ne osvoji trofeje i mjesto u Madridu bi moglo ostati upražnjeno.

Ipak, konkurencija za mjesto trenera Kraljeva je ogromna. Prvi izbor rukovodstva Reala navodno je Mauricio Pochettino, a tu je i legendarni Raul Gonzales, koji radi odličan posao s drugim timom.

Mnogo realnija opcija za njemačkog stručnjaka je PSG. U Parizu nimalo nisu zadovoljni radom Christophera Galtiera i očekuje se njegov odlazak na kraju sezone i sigurno da će Nagelsmann biti jedna od opcija.

Julian Nagelsmann je na scenu stigao 2016. godine. Postao je najmlađi trener ikad s 28 godina i radio je zaista odlične stvari u ekipi Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potom je radio za RB Leipzig, da bi u ljeto 2021. godine Bayern latio ovom klubu 25 miliona eura kako bi Nagelsmanna oslobodio ugovora i kako bi postao njihov trener.

Ljubav je kratko trajala. Nakon nepune dvije sezone Nagelsmann odlazi iz kluba usprkos činjenici da je imao više od 71 procenat pobjeda u 84 utakmice, koliko je vodio Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
"Real Madrid i PSG su timovi od interesa". Šta to znači, kakva je to rečenica?????
0 0
E.Car
On je trener za male klubove, kad u Bajernu nije bio autoritet neće pogotovo u Realu i PSG-u!!!! Stari Osim je to dobro znao i dva puta odbio Real!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi