Hoće li Salihamidžić pomoći reprezentaciji BiH? Tuchelova želja je jasna!

Portugalci su zauzeli jasan stav

Hoće li Salihamidžić pomoći reprezentaciji BiH? Tuchelova želja je jasna!

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić je prije nekoliko dana donio jednu od najtežih odluka otkako je sportski direktor Bayerna. Zajedno sa ostatkom klupskog rukovodstva smijenio je Juliana Nagelsmanna te za novog trenera minhenskog velikana postavio Thomasa Tuchela.

Tuchel se nije previše dvoumio kada je dobio poziv iz najvećeg njemačkog kluba. Bio je opcija i za Real Madrid, ali Bayern je klub koji se ne odbija.

"Stvari su se zaista desile jako brzo. Iznenađen sam zbog tajminga jer nisam vjerovao da će baš u ovom trenutku mijenjati trenera. Pretpostavljao sam da ću u inostranstvu nastaviti karijeru i čekao sam ljeto. Prvi kontakt s Bayernom bio je u utorak naveče i zaista smo se ekspresno dogovorili", rekao je Tuchel.

Kako to obično biva dolaskom novog trenera dolazi i novi stručni štab. Tuchelova želja je jasna, a ispunjenjem iste Hasan Salihamidžić bi na neki način pomogao i reprezentaciji BiH.

Naime, Tuchel je izrazio želju da u stručni štab Bayerna bude angažovan i Anthony Bary, jedan od najboljih pomoćnika na svijetu.

Bary je trenutno angažovan u Chelseaju, dok od ove godine asistira i Robertu Martinezu u reprezentaciji Portugala koji je rival Zmajeva u kvalifikacijama za Euro.

Oglasi

"Zajedno radim sa Anthonyjem već godinama. Ono što se dešava u reprezentativniom fudbalu nema veze sa klupskim", rekao je Martinez.

"Ako se šta promijeni, onda će to biti iz kluba u klub", kategorično je poručio španski stručnjak koji je sa Baryjem sarađivao i dok je bio selektor Belgije.

Martinez i Bary su sarađivali i u reprezentaciji Belgije

Ipak, upitno je koliko bi u Bayernu pristali da njihov član stručnog štaba bude ujedno i član neke reprezentacije pa ne treba isključiti da Bavarci na neki način oslabe Portugalce.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi meč u kvalifikacijama između BiH i Portugala se igra u junu, a domaćin će biti Portugalci. Do tada će biti i poznat Baryjev status u klubu, ali i reprezentaciji.

Nakon prvih utakmica u grupi J jasno je da će ove dvije selekcije voditi glavnu riječ za vodeće dvije pozicije koje garantuju direktan plasman na Euro. U grupi se još nalaze Luksemburg, Lihtenštajn, Slovačka i Island.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Kakav kretenizam od teksta, renao bi insan kad procita naslov da ce Nagelsman bit novi selektor BiH haha il da ce Hasan dovest jednog BiH igrača, kad ono razocarenje
0 0
Monja
Kako glup tekst, strašno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije