Otkrivena lista šestorice igrača Bayerna koji su presudili Nagelsmannu, samo rijetki ostali uz njega

Na kraju dobio otkaz

Otkrivena lista šestorice igrača Bayerna koji su presudili Nagelsmannu, samo rijetki ostali uz njega

E. Čaušević

Julian Nagelsmann prošle sedmice neočekivano je dobio otkaz u Bayernu, a minhenski klub je ekspresno odlučio da će novi trener biti Thomas Tuchel. Danima se špekuliše o tome zašto je Nagelsmann dobio otkaz, a njemački mediji pišu da su mu presudila šestorica igrača tog kluba.

Bayern je prošlog četvrtka objavio da Nagelsmann više nije trener ovog kluba što je sve šokiralo jer niko nije očekivao da će čelnici minhenskog kluba baš u ovom dijelu sezone odlučiti da mijenjaju trenera.

Bavarce očekuje finiš sezone u kojem se bore za sve trofeje i zbog toga je bilo iznenađenje što je Nagelsmann dobio otkaz, a njega je ekspresno naslijedio Tuchel koji je s klubom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

U njemački medijima već danima se špekuliše o tome zbog čega je Nagelsmann dobio otkaz jer je svima nevjerovatno da je to Bayern uradio pred najvažniji dio sezone što dovoljno govori o tome da se nešto zaista ozbiljno desilo.

Iz kluba tvrde da je to zbog loših rezultata u Bundesligi, ali nisu baš svi nasjeli na to. Također, kao glavni razlog navodi se da je Nagelsmann dobio otkaz zbog svoje djevojke koja je do prije nekoliko sedmica radila za ugledni Bild.

On je navodno optužen da je odavao tajne iz svlačionice svojoj djevojci i da je zbog toga izgubio povjerenje igrača. Kapiten ovog tima, Joshua Kimmich, je to demantovao, ali mnogi smatraju da nije bio baš uvjerljiv.

Oglasi

Upravo je Bild objavio novu priču oko Nagelsmanna gdje su navodno došli do informacija da je tačno da je izgubio povjerenje svlačionice, a da se tu posebno ističu šestorica fudbalera s kojima nije bio baš u najboljim odnosima.

Sve je počelo sukobom s Manuelom Neuerom i Svenom Ulreichom koji su bili bijesni što je klub otpustio trenera golmana Tonija Tapalovića i čini se da je upravo od tog sukoba sve krenulo nizbrdo.

Nakon toga počele su "curiti" informacije iz svlačionice Bayerna i svi su mislili da Neuer odaje tajne novinarima, ali čini se da je sve vrijeme to radio upravo Nagelsmann.

Kasnije su mu leđa okrenuli Serge Gnabry, Leroy Sane, Jamal Musiala i Sadio Mane koji nisu bili zadovoljni Nagelsmannom.

Bild navodi da tu postoji i sedmi igrač koji nije imao najbolji odnos s Nagelsmannom iako je tek prije dva mjeseca stigao u klub, a to je Joao Cancelo. Portugalac nije imao minutažu kojoj se nadao i nakon svega nekoliko sedmica vidjelo se da on i Nagelsmann nisu baš ostvarili dobar odnos.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve to sigurno je doprinijelo činjenici da Bayern pred najvažniji dio sezone uruči Nagelsmannu otkaz, a u priču da su to uradili zbog lošijih rezultata u prvenstvu baš niko nije povjerovao.

Neki od igrača su do kraja ostali uz Nagelsmanna jer su pokušali da spase atmosferu u svlačionici kako se sezona ne bi pretvorila na kraju u pravi fijasko, a navodno to su bili Kimmich, Goretzka i Muller.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi