Tuchel napravio Brazzi veliki problem, dao mu je obećanje i svoju riječ, a sada to mora pogaziti

I Švicarac je svjestan šta se dešava

Tuchel napravio Brazzi veliki problem, dao mu je obećanje i svoju riječ, a sada to mora pogaziti

Endin Čaušević

Hasan Salihamidžić u januaru je bio u velikom problemu jer je morao da neočekivano dovede novog golmana nakon što se Manuel Neuer povrijedio na skijanju. Uspio je da završi transfer Yanna Sommera iz Borussije Monchengladbach, ali samo nekoliko mjeseci kasnije nalazi se u velikom problemu.

Neuer je u decembru šokirao sve u klubu kada im je javio da je zadobio tešku povredu koljena na skijanju koje je inače ugovorom zabranjeno, ali se on na tu stavku oglušio i itekako mu se obilo o glavu.

Iskusni golman je pao prilikom skijanja i pokidao ligamente koljena, a sa staze je helikopterom prebačen u bolnicu i hitno operisai. Neuer se i dalje oporavlja od povrede, ali bi na ljeto konačno mogao da se vrati.

Neuer je bio tada otpisan i bilo je sigurno da na ljeto napušta Bayern, no promjena trenera sve je promijenila. Hasan Salihamidžić je u januaru neočekivano morao da traži i golmana i taj problem je jedva riješio dovođenjem Sommera.

Sommer je prvi golman Bavaraca, ali se švicarski reprezentativac nije baš pokazao u najboljem svjetlu. Iako se očekivalo da će on ostati prvi golman u minhenskom klubu i iduće sezone kako mu je obećano čini se da se to neće desiti.

Dolazak Thomasa Tuchela sve je promijenio jer ovaj trener nije zadovoljan Sommerovom formom. Ugledni Kicker objavio je da je Tuchel već saopštio Sommeru da će Neuer biti prvi golman iduće sezone što je itekako razočaralo Švicarca.

Oglasi

Tuchel vjeruje da 37-godišnji Neuer može i dalje da brani na vrhunskom nivou i da je on jednostavno bolji izbor od Sommera.

Takva odluka ponovo pravi problem Salihamidžiću koji je bio taj koji je dao obećanje Sommeru da će biti prvi golman. Brazzo je prema pisanju njemačkih medija pred zidom i postoji samo jedno rješenje.

Sommer je navodno odmah zatražio transfer na ljeto jer ne želi Neueru biti rezerva i čini se da u Bayernu neće imati drugu opciju nego da ga puste da napusti klub nakon svega šest mjeseci.

No, problem je i opcija rezervnog golmana koju već godinama čuva Sven Ulreich. Čini se da je i njegovo "odbrojano" na Allianz Areni i da će i on na ljeto spakovat kofere.

U klubu su se nadali da će se Alexander Nubel vratiti s posudbe iz Monaca i biti drugi golman, no on je jasno poručio da ne želi biti rezerva Neueru niti uopšte u klubu dok je on tu, te ukoliko Monaco ne otkupi njegovo ugovor želi da ide na novu posudbu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel je tako stvorio Salihamidžiću veliki problem i bit će zanimljivo vidjeti kako će Brazzo to da riješi jer je čini se očito da je i on već odavno otpisao Neuera i nije očekivao da će se situacija tako preokrenuti.

Ukoliko ne nađe nekoga ko će pristati da Neueru bude rezerva jedina opcija će u tom slučaju biti da se Ulreichu produži ugovor i da ostane u Bayernu još jednu sezonu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi