Muslimanima iz Liverpoola klub je ispunio svaku želju tokom ramazana

Veliki potez Redsa

Muslimanima iz Liverpoola klub je ispunio svaku želju tokom ramazana

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola u potpunosti je ispoštovala svoje fudbalere muslimanske vjeroispovijesti tokom mjeseca ramazana.

Sadio Mane, Mohamed Salah, Ibrahima Konate i Naby Keita imali su maksimalne olakšice što je potvrdio Mane.

Nije lako imati žestoke fizičke napore tokom mjeseca posta, ali klub se potvrdio da igračima ispuni svaku želju.

"Nije lako igrati i trenirati tokom ramazana. Prije početka mjeseca posta razgovarali smo s kapitenom Hendersonom kako bi rekao šefu da promijenimo raspored treninga i da treniramo ujutro. Tako nam je lakše. Ako treniramo ujutro onda imamo vremena za odmor. Ako bi trening bio oko dva ili tri sata, to je jako teško", rekao je Mane za BeIn Sports.

Klopp je imao razumijevanja i olakšao je post igračima.

"Trener je pristao na to i olakšao nam je. Zbog toga dajemo sve od sebe, iako nije lako. Međutim, klub nam je olakšao maksimalno".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klupski nutricionist Mona se brine za post.

"Razgovaramo s Monom i olakša nam kada je utakmica. Pobrine se da možemo bez problema postiti", istakao je Mane.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...vracaju to ukazano povjerenje na najbolji nacin,fenomenalnim igrama...tako se to radi u velikom klubu,kod velikog trenera koji zna da se ophodi prema svojim igracima,a ne kao onaj hajvan u St.Ettieneu koji je optuzio igrace koji poste za lose rezultate.
7 1
Jasminn
To su mu i najbolji igraci Mane, Salah pa i Konate je startni stoper, Keita isto tako vazan igrac. Najboljima u svakom klubu malo popustas. Ali u svakom slucaju svaka cast klubu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi