Villarrealu nikako neće biti lako: Mane večeras juri dva rekorda Lige prvaka!

Potreban mu je gol za jedan, a dva za drugi

Villarrealu nikako neće biti lako: Mane večeras juri dva rekorda Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Villarreal i Liverpool večeras će na Ceramici odigrati revanš utakmicu polufinala Lige prvaka. 

Redsi su već jednom nogom u finalu nakon 2:0 pobjede u prvoj utakmici kada je strijelac jednog od dva pogotka bio sjajni Sadio Mane što mu je bio 14. gol u knock-out fazi ovog takmičenja.

Taj ga je gol izjednačio s Didierom Drogbom kao Afrikanca s najviše golova u ovoj fazi turnira i večeras će mu biti potreban jedan gol da sruši rekord legendardnog napadača Chelseaja i reprezentacije Obale Slonovače. 

Međutim, napadaču to nije dovoljno i mogao bi večeras sustići ili srušiti rekord Franka Lamparda. Nekadašnji veznnjak Chelseaja zabio je 15 puta u knock-out rundi Lige prvaka tijekom svoje igračke karijere, najviše od bilo kojeg igrača za neku englesku ekipu. 

Ako Mane ponovo postigne gol, izjednačit će se s Lampardom, a ako zabije dvaput, postat će najplodniji igrač jednog engleskog kluba u knock-out fazi. 

To bi bio neki Maneov uspjeh, koji je nastupio samo u pet izdanja Lige prvaka.  U međuvremenu, Lampard je igrao na 12 za Chelsea i Manchester City. To pokazuje koliko je Mane bio impresivan u ovoj fazi natjecanja dok je bio na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bivši napadač Southamptona već je uživao u vrlo uspješnoj 2022. jer je osvojio Afrički kup nacija, osigurao mjesto Senegalu na Svjetskom prvenstvu i pomogao Redsima da osvoje Carabao Cup.

Utakmica Villarreal - Liverpool na rasporedu je od 21 sat. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Mali ćunac iz Senegala
1 2
Emin_Podzic
2 0
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi