Bile su njegov zaštitni znak: Zašto Jurgen Klopp više ne nosi naočale?

Nosio ih je čak 44 godine

Bile su njegov zaštitni znak: Zašto Jurgen Klopp više ne nosi naočale?

Endin Čaušević

Jurgen Klopp je trenutno među najboljim svjetskim trenerima jer radi zaista nevjerovatan posao na klupi Liverpoola.

Njemački stručnjak je na klupu Liverpoola stigao u oktobru 2015. godina i to je bio sjajan potez čelnika kluba. Klopp je preporodio Redse i uspio ih je vratiti u sami vrh svjetskog fudbala.

Za skoro sedam godina je napravio fantastičan posao i osvojio skoro sve što je mogao, a nedavno je nagrađen za svoje rezultate jer je produžio ugovor do ljeta 2026. godine.

Klopp je sigurno trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu, te je jednostavno čovjek kojeg ne možete da mrzite. Rijetkost je da vidite Kloppa da nije raspoložen i uvijek se trudi da prema svima bude maksimalno korektan.

Njemački stručnjak je prepoznatljiv i po kačketima koje nosi uvijek na utakmicama, a tu su bile i naočale za vid koje su bile nekako njegov zaštitni znak svih ovih godina.

Međutim, Klopp u posljednje vrijeme uopšte ne nosi naočale, a navijači su to primijetili krajem prošle sezone. Bez njih Nijemac izgleda dosta neobično, ali razlog zašto ih više ne nosi je jasan.

Oglasi

Klopp je u jednom intervjuu objasnio zbog čega više ne nosi naočale i zašto je morao ići na zahvat očiju kako bi riješio problem. Otkrio je da je naočale nosio od svoje desete godine i da mu više nisu pomagale.

"To je privatna stvar, ali ću vam objasniti sada i to je to što se tiče te teme. Nosio sam naočale od svoje desete godine, to su čak 44 godine. Imao sam problem prethodnih godina jer je dioptrija bila ogromna i naočale mi nisu baš pomagala", počeo je Klopp i nastavio.

"Više ni s naočalama nisam vidio kako treba i nisu mogle da mi poprave vid kao prije. Jedino rješenje je bio taj zahvat, nisam radio ništa laserski ni slično, ali u ovom trenutku mi ne trebaju naočale jer dosta dobro vidim".

EVO ZAŠTO KLOPP VIŠE NE NOSI NAOČALE. ZANIMLJIV RAZLOG | Sport.ba

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački stručnjak je priznao da je i njemu bilo izuzetno čudno kada je prestao nositi naočale.

"Bilo mi je čudno svaki put kada se pogledam u ogledalo. Moje lice bez naočala je čudno izgledalo. No, više ih ne trebam, ali to ne znači da ih nekada ponovo neću zatrebati. Ako se to desi nosit ću ih opet i to je to", zaključio je trener Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinci_auto123
Objasnio čovjek
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti