Mane je već spreman na sjajan transfer

Senegalac pred potpisom

Mane je već spreman na sjajan transfer

Samir Mlaćo

Sadio Mane će uskoro i zvanično napustiti Bayern iz Minhena te karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

O tome se već danima priča, no čini se da je posao blizu ozvaničenja.

Mane će se priključiti Al Nassru za koji nastupaju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović, što je potvrdio i Nicolo Schira.

Iskusni Senegalac će potpisati ugovor do 2026.godine i zarađivat će 25 miliona eura godišnje.

Zaista sjajna cifra i ne čudi što se je odlučio da napusti Minhen i bavarskog velikana.

Sadio Mane je prošlog ljeta stigao u Minhen kao veliko pojačanje iz Liverpoola za 35 miliona funti i ima ugovor s Bayernom do 2025. godine.

Oglasi

Međutim, 31-godišnjak nije oduševio u prvoj sezoni. Postigao je sedam golova u 25 bundesligaških utakmica, a zbog povrede je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru i nekoliko utakmica svog kluba.

Mane je također bio suspendovan i kažnjen od Bayerna u aprilu nakon svađe sa saigračem Leroyem Saneom. Kapiten Senegala nastupio je za Bayern u njihovoj 27:0 pobjedi protiv amaterskog FC Rottach-Egerna ranije ove sedmice, no nećemo ga gledati u novoj sezoni.

U Saudijskoj Arabiji je prava nogometna groznica, a bogati šeici neće štedjeti novac, što i pokazuju.

Kako javlja ESPN, klubovi iz Saudijske Arabije dovest će čak 50 velikih igrača na ljeto i svrstati se u jednu od najprivlačnijih liga na svijetu. O njenom kvalitetu ipak je suludo govoriti, ali dolazak velikih imena iz Evrope učiniće je izuzetno jakom i praćenom.

Inače, bogati ljudi iz Saudijske Arabije polako vladaju evropskim nogometom tako što kupuju tamošnje klubove, ali žele da imaju u svojoj zemlji najbolje. I trenere, ali posebno igrače.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Po dolasku Cristiana Ronalda počela su se otkupljivati prava za TV prijenose lige Saudijske Arabije, no to je samo početak tog puta.

Prema ESPN-u, projekt stvaranja moćne lige započeo je ovog ljeta. Saudijski klubovi potpisat će ukupno 50 igrača iz pet najboljih evropskih liga (engleske, španske, italijanske, njemačke i francuske).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Švabe su još jednom pokazali da su fašisti, nisu smjeli taknuti Riberija iako je marisanu dijelio po svlačionici jer im je bio srce ekipe. A sad su umislili da imaju Švabe koji su bolji od Manea, vidjet ćemo u aprilu kad lagano poispadaju iz svih takmičenja jer misle da im je Mane nebitan
0 0
plemic
nije on napustio bajern, otjeran je.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti