Sadio Mane srušio Plavce na Stamford Bridgeu

Kepa tragičar meča

Sadio Mane srušio Plavce na Stamford Bridgeu

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola danas su u gostima pobijedili Chelsea sa 2:0 u derbiju drugog kola engleskoj Premiershipa.

Prvu ozbiljniju priliku na ovom meču vidjeli smo u 15. minuti kada je Firmino bio u odličnoj prilici, ali je jedan od igrača Chelsea u posljednji trenutak uspio da izblokira njegov udarac.

Chelsea je u 33. minuti propustio nevjerovatnu šansu da dođe do prednosti. Nakon kontre ispred gola gostiju našao se Werner koji je na kraju loše šutirao i ostalo je 0:0.

Trenutak koji je prelomio ovaj derbi desio se u 45. minuti. Nakon duge lopte Mane je krenuo sam na Kepu, ali ga je Christiansen sapleo s leđa, te mu je glavni sudija opravdano pokazao crveni karton i put prema svlačionici.

Plavci su u nastavku meča igrali s igračem manje i to se itekako osjetilo. Redsi su od samog početka drugog dijela žestoko krenuli naprijed i to im se ekspresno isplatilo.

Gosti su u 50. minuti uspjeli da povedu sa 1:0. Nakon sjajne akcije i centaršuta Firmina lopta dolazi do Manea koji odlično glavom pogađa mrežu londonskog tima.

Samo četiri minute kasnije bilo je 0:2. Nevjerovatnu grešku napravio je golman Kepa kojem je Mane ukrao loptu i lagano je poslao u gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je u 72. minuti mogao da se vrati u meč kada je Thiago oborio Wernera, a sudija je svirao penal. Odgovornost je preuzeo Jorginho, ali je Alisson sjajno odbranio njegov udarac i ostalo je 0:2.

Do kraja meča vidjelo smo još nekoliko solidnih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Liverpool je treći sa šest bodova, do je Chelsea deseti s tri boda manje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Jeste tesko pobjediti plastiku.
1 8
Ivica_Osim8
Sehic je bolji golman od kepe
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije