Senegal će na fantastičan način nagraditi Manea za titulu na Afričkom kupu nacija

To je i zaslužio

Senegal će na fantastičan način nagraditi Manea za titulu na Afričkom kupu nacija

Endin Čaušević

Reprezentacija Senegala prošle sedmice uspjela je da osvoji Afrički kup nacija.

Senegalci su u finalnoj utakmici pobijedili Egipat nakon penala i po prvi put u svojoj historiji došli su do zlatne medalje na ovom takmičenju.

Ovu reprezentaciju do zlata vodio je sjajni Sadio Mane koji je briljirao na ovom turniru, te je na kraju bio najzaslužniji što je Senegal uspio da dođe do titule.

Igrači Senegala su u Dakaru imali spektakularan doček nakon što su se vratili iz Kameruna, a navijači u ovoj zemlji pokazali su koliko im znači što je njihova reprezentacija konačno osvojila Afrički kup nacija.

Koliko su zahvalni na tome najbolje pokazuje činjenica da su u Maneovoj regiji Sedhiou odlučili da stadion imenuju upravo po fudbaleru Liverpoola.

Senegalci su potvrdili da će stadion u ovom gradu sada nositi ime "Sadio Mane", te se na taj način žele odužiti svom fudbaleru što im je konačno donio zlato na Afričkom kupu nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi