Nevjerovatno u kakvo "čudo" je Mane pretvorio blatnjavi teren u rodnom selu i to za 18 mjeseci!

Fotografije i snimci su bili viralni

Nevjerovatno u kakvo "čudo" je Mane pretvorio blatnjavi teren u rodnom selu i to za 18 mjeseci!

Admin Čaušević

Sadio Mane je jedan od najvećih dobrotvora u svijetu fudbala. Senegalac je svjetski poznat po svojim dobrotvornim akcijama posebno za rodno selo Bambaly. Posljednje čudo je izveo tokom ove sedmice. 

Mane čini sve da mještanima njegovog rodnog sela ne nedostaje osnovnih namirnica za život, poznato je da je do sada napravio niz velikih stvari poput izgradnje bolnice i škole.

Svaku pauzu sjajni Senegalac koristi da posjeti mjesto gdje je odrastao, a tako je bilo i pred pripreme za odlazak na Afrički kup Nacija.

Sredinom 2022. godine scene kako Mane igra fudbal na blatnjavom terenu su obišle svijet. Za Senegalca je to sigurno bio težak trenutak.

Međutim, šest mjeseci kasnije to isto mjesto je pretvoreno u moderan stadion sa hibridnim terenom, centralnom tribinom i svlačionicama.

Oglasi

Mane je praktično finansirao cijeli projekat, a stadion pod nazivom Stade de Bambali je otvoren ovih dana te za afričke standarde izgleda prekrasno.

Na dan kada je igrao u blatu Mane je dao sebi obećanja da će za svoje narod izgraditi novi i moderan stadion, na kraju je to i ispunio.

"S neizmjernim ponosom i srcem punim radosti stojim pred vama na ovom stadionu po FIFA standardima", kazao je Mane tokom govora te dodao:

"Ovo nije samo poklon za moje voljeno selo. Ovo je simbol našeg jedinstva, naše snage i strasti za fudbalom."

"Vama, mladi ljudi poručujem da je ova zemlja je za vas. Njegujte svoje talente, živite svoje snove i nadmašite svoja očekivanja. Iznad svega, potičem vas da razvijate svoje vještine, marljivo radite i uvijek vjerujete u sebe."

Mane se sada okreće reprezentativnim obavezama. Na posljednjem Kupu afričkih nacija svojoj zemlji je donio trofej, a Lavovi Terange vjeruju u isti uspjeh i ovaj put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti