Safet Sušić je na slavljeničkom posteru PSG-a, ali najbolji strijelac u historiji je ponižen

Parižani slave 50 godina postojanja

Safet Sušić je na slavljeničkom posteru PSG-a, ali najbolji strijelac u historiji je ponižen

A. Čaušević

Na dan kada slavi 50. rođendan PSG će igrati četvrtfinalni meč Lige prvaka protiv Atalante. 

Pariški klub je na društvenim mrežema objavio slavljenički poster s najvećim igračima koji su nosili dres Svetaca, ali su i ponizili svog najboljeg strijelca u historiji.

Na posteru je bilo mjesta za Safeta Sušića koji je obilježio jednu eru u ovom klubu, a između ostalih mjesta je bilo za Zlatana Ibrahimovića, Bernarda Lamu, Ronaldinha, Djorkaeffa, Pauletu, Radija, Neymara, ali ne i Edinsona Cavanija.

Za sedam godina i 200 postignutih golova Urugvajac je postao najefikasniji fudbaler koji je nastupao za PSG, ali su Parižani na to zažmirli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski mediji navode kako je glavni razlog činjenica da je Cavani odbio da produži ugovor te je Park prinčeva napustio kao slobodan igrač.

Inače, odluka da ne stave Cavanija na poster razljutila je mnoge navijače PSG-a, kao i nekolicini saradnika koji su ogorčeni zbog ovog poteza.

Promo

Top Komentari

DamirT
Sta radi Neymar ovdje?Kakvu je istoriju on ispisao u PSG-u.Cavani najbolji strijelac u istoriji,ali je zato Neymar tu...
11 0
hamsik
Najbolji igrač ikad a ne ko vi baletani...Pape NO1
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi