Dobio mural u svjetskoj metropoli: Papeta dugo nema u javnosti, evo kako danas izgleda

Najuspješniji selektor A reprezentacije BiH

Dobio mural u svjetskoj metropoli: Papeta dugo nema u javnosti, evo kako danas izgleda

Admin Čaušević

Pošto je jedini koji je odveo reprezentaciju BiH na jedno veliko takmičenje Safet Sušić se opravdano smatra najuspješnijim selektorom Zmajeva ikada. Bh. nacionalni tim je vodio na 49 utakmica od decembra 2009. do novembra 2014. godine.

Sušić je već dugo godina bez trenerskog angažmana, trenutno živi u Parizu i rijetko se pojavaljuje u javnosti, dok redovno daje intervjue za bh. medije.

Popularni Pape ponekad skokne i do Park prinčeva kako bi pogledao meč PSG-a gdje uživa status istinske legende te je poštovan i cijenjen od svih navijača.

Proslavljeni fudbalski as je nedavno i dobio mali mural u jedom od dijelo Pariza, a poslije toga se i fotografisao sa autorom crteža.

Sušić je živa legenda u Parizu

Pape je naslikan u opremi reprezentacije BiH iz perioda kada su Zmajevi igrali najbolji fudbal i bili prijetnja mongo ozbiljnim imenima.

Možda su se mnogi i pitali kako danas izgleda legendarni stručnjak koji će sredinom aprila proslaviti svoj 68. rođendan.

Oglasi

Prošla je skoro godina dana otkako se pojavila Sušićeva slika u javnosti, bilo je to prilikom druženja sa predsjednikom FK Sarajevo Ismirom Mirvićem i Farukom Hadžibegićem koji je u međuvremenu postao selektor.

Inače, Sušić u Parizu uživa veliki ugled te se smatra istinskom klupskom legendom čiji je dres nosio punih devet sezona.

Sušić u društvu Mirvića i Hadžibegića

U dresu pariških Svetaca nekada sjajni fubaler je skupio skoro 350 nastupa te je postigao 96 golova uz upisanu 61 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ugledni France Football je bh. fudbalskog asa 2010. godine proglasio najboljim igračem u historiji PSG-a.

U međuvremenu su za PSG-a zaigrale mnoge fudbalske veličine poput Zlatana Ibrahimovića ili Lea Messija, međutim sve generacije navijača pariškog kluba ne zaboravljaju legendarnog Papeta.

Top Komentari

nakopitam
Najbolji igrac balkana svih vremena
2 0
Chelsea1
Idemo na nerjeseno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti