Safić: Moševac je zaslužio i bolju poziciju na tabeli, u drugom dijelu bićemo mnogo bolji
Moševac je jedno od prijatnih iznenađenja ove sezone u Drugoj ligi Centar

Otkrovljenje Druge lige FBiH, grupa Centar

Safić: Moševac je zaslužio i bolju poziciju na tabeli, u drugom dijelu bićemo mnogo bolji

Dino Kurbegović

Okončan je prvi dio sezone u Drugoj ligi FBiH -  grupa "Centar" . Jesenji prvak je Radnik iz Hadžića, koji je u prvom dijelu sezone zabilježio sve pobjede. U posljednjem kolu su na Gradskom stadionu u Maglaju savladali Moševac minimalnim rezultatom 1:0.

NK Moševac će prezimiti na četvrtoj poziciji na tabeli s 26 osvojenih bodova. Moševljani su zabilježili osam pobjeda, četiri poraza, a dva puta su remizirali. U klubu su zadovoljni rezultatima u proteklom periodu, što je potvrdio i Demir Safić, kapiten ekipe.

"Svakako da možemo biti zadovoljni proteklom polusezonom, pogotovo sto se tiče nastupa u Kupu Bosne i Hercegovine gdje smo izbacili prvoligaša Slaven iz Živinica, a kasnije u 1/16 finala smo nesretno poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca od ekipe Rudara iz Kaknja. Međutim, stiče se dojam da nas je taj Kup koštao i nekoliko izgubljenih bodova u prvenstvu, što zbog umora, što zbog povreda nekih od glavnih igrača. Kasnije, u finišu sezone smo se vratili s nekoliko vezanih pobjeda ali ipak ostaje žal za utakmicom protiv Radnika iz Hadžića, gdje mislim da smo zaslužili da ostanemo barem neporaženi u tom susretu. Na proljeće se nadam uz par pojačanja, da se možemo još više približiti samom vrhu tabele a također nas očekuju i nova uzbuđenja u kantonalnom Kupu gdje ćemo ponovo pokušati da odemo do samog kraja." kazao je Safić.

Moševac je svakako veliko osvježenje kada je u pitanju nogomet u ZDK, klub koji ima velike ambicije za naredi period svakako je svijetla slika i prilika nogometa u BiH. Nadamo se da će ovaj klub u narednim godinama rasti, te da će krenuti stopama Mladosti Doboj Kakanj, Krupe ili GOŠK-a, koji su klubovi iz manjih sredina, ali koji igraju Premijer ligu i veoma dobro se nosi se najvećim klubovima u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi