Radnik, Borac i Žepče uvjerljivi, uzbudljivo u Maglaju

Druga liga FBiH - Centar, 10. kolo

Radnik, Borac i Žepče uvjerljivi, uzbudljivo u Maglaju

Danas su odigrani svi zakazani mečevi 10. kola Druge lige FBiH - Centar i može se reći da su favoriti opravdali svoj epitet.

Lider na tabeli, Radnik iz Hadžića je na svom terenu upisao lagan trijumf nad ekipom FK Bosna Union rezultatom 3:0.

Domaći su poveli već u sedmoj minuti preko Tarika Zukića, da bi Amar Konjhodžić u 32. postavio rezultat prvog dijela, 2:0.

Nermin Hadžić je svojim golom u 57. minuti riješio sve dileme oko pobjednika.

I Borac iz Jelaha je upisao pobjedu istim rezultatom i to na gostovanju kod Usore.

Gosti su na Žabljaku poveli preko Vedada Mudrova na samom otvaranju meča, u 4. minuti, a isti igrač je golom otvorio i drugo poluvrijeme pošto je pogodio za 0:2 u 47. minuti.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Miljić Danijel dobija crveni karton i ostavlja Usoru sa igračem manje, pa je već tada bilo jasno da će Borac slaviti trijumf. Konačnih 0:3 je postavio rezervista Kasim Osmić u 64. minuti.

Pobjedu od 3:0 na svom terenu je upisala i ekipa Žepča koja je lako savladala Krivaju iz Zavidovića.

Franjo Adžić u 3. minuti pogađa za 1:0, a ovim rezultatom se i otišlo na odmor. Adžić ponovo pogađa mrežu gola Krivaje u 58. minuti i dovodi svoju ekipu do prednosti od 2:0, da bi Hadis Krehmić u 71. postavio konačnih 3:0.

Rutinsku gostujuću pobjedu je upisao Moševac koji je sa 0:2 savladao Jedinstvo u Ljubnićima.

Golove za Moševac su postigli Belmin Hajdić u 33. i rezervista Ermin Vehabović u 82. minuti.

FAMOS je na svom terenu u Hrasnici sa 2:1 savladao ekipu NK Pobjeda Tešanjka nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Gosti su poveli u 20. minuti preko Benjamina Djedovića, ali na startnu drugog dijela Irhad Nezić poravnava na 1:1, a Armin Cibra u 64. minuti pogađa za preokret i ispostavilo se pobjedu FAMOS-a.

U Maglaju su zanimljiv susret odigrali domaći Natron i NK Azot. Duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 2:2.

Poveli su gosti preko Okovića u 19. minuti, ali su domaći poravnali kada je Upirajara u 47. pogodio za 1:1. Azot preko Adila Prolaza stiže do 1:2 u 62. minuti, ali Upirajara spašava bod svom Natronu u sudijskoj nadoknadi meča. Treba istaći da su obje ekipe u 85. minuti ostale sa igračem manje. Kod domaćih je isključen Asmir Gračić, a kod gostiju Aldin Kurtović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Ilijaš je na gostovanju kod ekipe NK SAŠK Napredak upisao pobjedu rezultatom 1:3. Poveli su gosti preko Ismara Čomage u 14. minuti, a isti igrač je u 36. pogodio za 0:2. Prethodno je veliku priliku propustio Mehanović koji je promašio penal za SAŠK.

Denis Pandža je u 72. minuti smanjio na 1:2, ali je Alija Karišik u 84. potvrdio pobjedu SAŠK-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi