Mancini stigao u Englesku, uskoro na novom poslu?

Preuzima West Ham?

Mancini stigao u Englesku, uskoro na novom poslu?

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Roberto Mancini vjerovatno će se vratiti u Englesku.

Nekadašnji menadžer Manchester Cityja bez posla je već šest mjeseci i to nakon što je dobio otkaz u ekipi Intera.

Međutim, uskoro bi Mancini mogao ponovo biti na klupi jednog tima iz engleskog Premiershipa. Italijan se jučer pojavio u Londonu i odmah su počele ogromne špekulacije da je došao zbog novog posla.

Navodno bi Mancini mogao na klupi West Hama zamijeniti hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića, koji ove sezone bilježi nešto slabije rezultate.

Rukovodstvo tima iz Londona nije zadovoljno rezultatima u ovoj sezoni. Trenutno su Čekićari na 11. mjestu u Premier ligi, a ekipa igra toplo-hladno i u jednom trenutku su bili i na začelju.

Uspjeli su u posljednje vrijeme da podignu formu. Upisali su dva uzastopna trijumfa kojim su pobjegli iz opasne zone, ali je dug put do kraj sezone.

Svaka utakmica bi mogla biti eliminacijska za Slavena Bilića, a Mancini spremno čeka da uskoči na novi posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To bi se moglo desiti već u narednim danima, a hrvatskom stručnjaku bi mogao presuditi meč protiv Southamptona.

Mancini je 2012. godine vodio Manchester City do titule prvaka, a u karijeri je bio i tri puta prvak Italije s ekipom Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije