Gotovo je: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će dobiti veliko pojačanje!

Pala konačna odluka

Gotovo je: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će dobiti veliko pojačanje!

H. Zilić

Sjajne vijesti stižu za bh. reprezentaciju i novog selektora Faruka Hadžibegića. Poljski mediji prenose vijest da je Said Hamulić izabrao Bosnu i Hercegovinu!

Hamulić je nedavno potpisao za Toulouse, igrat će u Ligi petice nakon sjajnih nastupa za poljski Stal.

Poljski mediji su kontaktirali Saidovog menadžera Romana Skorupu koji je potvrdio vijesti koje će obradovati sa navijače Bosne i Hercegovine.

"Said je sjajan fudbaler i mogao je birati za koju će reprezentaciju igrati. Najaktivniji su bili ljud iz NFSBiH, a i Said je ciljao samo na BiH. Ono što mogu potvrditi, Said Hamulić će u budućnosti nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je njegov menadžer.

Toulouse je Stalu platio oko 2,2 miliona eura za usluge 22-godišnjeg napadača.

Dio kolača će pripasti i litvanskom DFK Dianava koji ima 30 posto od transfera. To je klub za koji je Hamulić igrao 2022. godine kada je došao iz amaterske ekipe Quick Boys iz Nizozemske.

Oglasi

Nakon amaterske lige u Nizozemskoj, litvanske lige i avanture u Poljskoj, trud i rad su došli na naplatu.

Nema sumnje da će Hamulić biti veliko pojačanje za našu reprezentaciju, a ono najbitnije ogroman zalog za budućnost.

Pored Hamulića u igri su još Benjamin Tahirović, Denis Huseinbašić, također momci koji bi mogli uskoro obući dres naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako dodamo Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Dedića, Gazibegovića, Hadžiahmetovića, koji su standardni reprezentativci, pored njih na radaru imamo Huskovića, Omića, Gigovića, Nezirevića, Muharemovića, dakle reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro mogla biti ima veoma mladu selekciju sa prosjekom oko 23, 24 godine sastavljjenu od igrača koji igraju u Romi, Koelnu, Toulouseu, Interu, Juventusu, Sheffieldu, Mallorci, Salzburgu...

Naše momke u martu ove godine očekuje početak kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Top Komentari

nakopitam
Ovo pojacanje? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Odabrao kaze BiH. Kako moze odabrati nesto kada ga niko, pa ni BiH nece??? AMATEER KOJI PLACA CLANKE PO 20 EURA NASIMA NOVINARIMA
2 14
ratoborni_
Bravo momcino,sretno u nastavku karijere
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi