Bundesliga rađa još jednog dragulja koji će zaigrati za reprezentaciju BiH!?
U Koelnu svi pratimo igre Denisa Huseinbašića, a u Bundesligi svoj put kroji još jedan potencijalni Zmaj.

Nakon Denisa Huseinbašića

Bundesliga rađa još jednog dragulja koji će zaigrati za reprezentaciju BiH!?

Eldar Ganibegović

U posljednje vrijeme se u nekim od najboljih evropskih liga pojavljuju mladi fudbaleri s velikim potencijalom, a koji su porijeklom Bosanci i Hercegovci. Nakon Denisa Huseinbašića, sada je u Bundesligi debitovao još jedan potencijalni Zmaj.

O Denisu Huseinbašiću više se skoro nema šta ni reći. Briljira u dresu njemačkog Koelna, potencijalni je reprezentativac Bosne i Hercegovine, a igra za U-21 selekciju Njemačke.

Zvjezdan Misimović je, kada je dobio poziv u Njemačku, spustio loptu i za SportSport.ba kazao kako je sve u redu:

"Sve u redu, nemam drugu informaciju. U kontaktu sam s njim i imao sam informaciju da će dobiti poziv za Njemačku. Predao je za pasoš."

Također, prije nekoliko dana je na Instagramu komentarisao jednu Denisovu objavu. Ostavio je u komentar samo zastave Bosne i Hercegovine, što su mnogi protumačili kao siguran znak da će doći pod bh. grb.

Jučer je u Bundesligi debitovao još jedan potencijalni bh. reprezentativac. Radi se o 23-godišnjem napadaču Semiru Telaloviću koji je konačno dobio priliku u prvom timu Borussije Monchengladbach.

Oglasi

On je prošlog januara stigao u ovaj klub iz FV Illertissena, a ove sezone je na 20 utakmica u četvrtoj ligi Njemačke postigao 10 golova i dodao šest asistencija.

Sve to nagrađeno je sinoć, te je dobio šansu da debituje za prvi tim Borussije u utakmici protiv Augsburga. Ušao je u 87. minuti umjesto Konea.

Njegov tim je izgubio s 1:0, no sigurno je da će tu utakmicu pamtiti do kraja života. Na toj utakmici je u timu Augsburga svih 90 minuta odigrao još jedan bh. reprezentativac, Ermedin Demirović.

Vidjet ćemo kako će se dalje stvari razvijati kada je njegova karijera u pitanju, no jasno je da nas može radovati još jedan bh. fudbaler (ima njemački i bh. pasoš) u ligama petice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dijaspora je ponovo postala plodna kada su u pitanju potencijalni reprezentativci Bosne i Hercegovine, pa tako su u krugu interesovanja i igrači poput Saida Hamulića (Toulouse), Adisa Jašića (Wolfsberger), Ervina Omića (Wolfsberger), Benjamina Kikanovića (San Jose), Benjamin Tahirović (Roma), Alem Nezirević (Inter) i brojni drugi. 

Dijaspora nam je u posljednje vrijeme dala još nekoliko sjajnih fudbalera, poput Anela Ahmedhodžića, Dennisa Hadžikadunića, Ermedina Demirovića, Adija Nalića ili Amara Dedića, a očigledno je da bi, u nedostatku kvalitetnijih proizvoda bh. klubova, naša reprezentacija i u budućnosti mogla da zavisi mahom od kvaliteta igrača koji su rođeni i fudbalski se razvili daleko od domovine.

Top Komentari

nakopitam
Naravno da su svi dobri igraci iz dijaspore. Pa od koga bi oni to BiH mogli nesto nauciti?? Od mrmka osima? Ili Medjedine musemica? Nekog treceg?? Pa u BiH nijedan tzv fudbalski strucnjak ne zna osnovna pravila savremenog fudbala. Zbog toga nasi igraci kada odu vani izgledaju kao ovce pustene na teren. Ne znaju se postaviti niti znaju sta znace razlicite postavke i formati. Pogledajte samo klubove u koje odlaze iz BiH, pa niko osim mozda Sarajeva ne moze igraca poslati u neki prosjecan klub nego sve neki seoski klubovi za koje niko u zivotu nije cuo.
4 5
FahroKonjHodzic
kolko smo mi grohnuli pa se lozimo na ovu djecurliju i jos nas jako vodi propali i usmrdjeli cevabdjija hadjibegic bijo jednom jedan fudbal nemaga vise
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi