Riješena je misterija zašto Hamulić ne igra u Toulouseu

Bh. napadač je dva kola bez nastupa

Riješena je misterija zašto Hamulić ne igra u Toulouseu

A. Čaušević

Said Hamulić, napadač kojeg su mnogi priželjkivali na spisku Faruka Hadžibegića za martovske utakmice reprezentacije BiH je svojim "dječijim bubicama" privukao određenu pažnju bh. javnosti. 

Niti jednom fudbaleru ne odgovara kada se više priča o njegovim potezima van terena, nego onim na terenu. Što se tiče Hamulića čini se da ima poprilično "tanak fitilj."

Potencijalni bh. reprezentativac je u posljednjih 10-ak dana napravio dva ispada zbog kojih se brzo pokajao. Uradio je sve na "moćnom sredstvu" za izljeve emocija - društvenoj mreži Instagram.

Nakon što je selektor Hadžibegić objavio spisak na kojem nije bilo Hamulića napadač je je najavio oproštaj od reprezentacije te se zahvalio navijačima, ali je brzo povukao svoju odluku.

Novi (ne)promišljeni potez desio se u subotu. Ovaj 22-godišnjak je prestao pratiti Toulouse na Instagramu, promijenio je i svoj biografski opis, ali je nakon pritiska navijača ipak naveo da je fudbaler francuskog prvoligaša.

Sve se dešavalo pred utakmicu domaću utakmicu protiv Lillea za koju Hamulić nije konkurisao. Mnogi će reći totalno nezreli potezi igrača koji je briljirao u Poljskoj.

Oglasi

Počelo se špekulisati i da je Hamulić otpisan od strane Philippea Montaniera, međutim to nije slučaj, barem prema informacijama iz francuskog kluba.

Razlog Hamulićevog izostanka protiv Lillea je gripa. Barem su to informacije iz Toulousea. Iz tog razloga nije bio uopšte u rosteru.

Hamulića u rosteru nije bilo ni prošlog vikenda kada je u gostima pobijeđen Angers dok je prije toga uvezao tri nastupa. Sa klupe je ušao protiv Marseillea, Remisa i Clermonta sa 63 minute na terenu.

Nakon što je odigrao vrhunsku polusezonu u poljskoj Esktraklasi sa devet golova uslijedio je ogroman iskorak u karijeri odlaskom u jednu od Liga petice.

Igranje u jednoj od najjačih evropskih liga je krupan zalogaj za većinu igrača zbog čega bi Hamulić trebao strpljivo čekati svoju priliku, a kada je dobije iskoristiti je maskimalno. U protivnom ispadi na Instagramu će mu donijeti samo nepotrebnu glavobolju.

Top Komentari

makelele
Seljacki mentalitet
0 0
Chelsea1
Sigurno zato sto dobro igra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi