Said Hamulić i zabrinjavajuća slika pred utakmicu
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine nije u kadru za današnji meč svog tima (Foto: Toulouse)

Nema ga na današnjem meču

Said Hamulić i zabrinjavajuća slika pred utakmicu

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (22) nije u grupi igrača koji će danas nastupiti za Toulouse na gostovanju kod Angersa. Ovaj 22-godišnjak ne igra previše od dolaska u Francusku i poprilično je daleko od prvog sastava.

Said Hamulić eksplodirao je u prvenstvu Poljske u ovoj sezoni. Igrao je zaista čudesno, zabijao je golove u dresu Stal Mieleca i to mu je na kraju donijelo milionski transferu u Toulouse.

Međutim, 22-godišnji bh. napadač još uvijek nije dobio pravu šansu u Ligue 1. Nastupio je samo tri puta u prvenstvu odigravši samo 63 minute za tim kojeg predvodi iskusni trener Philippe Montanier.

Tako će ostati i nakon današnjeg meča 27. kola Ligue 1 protiv Angersa. Hamulić nije otputovao s ekipom na ovo gostovanje i ostat će na dosadašnja tri nastupa u dresu ovog francuskog kluba.

Nema informacija da li se radi o eventualnoj povredi bh. napadača ili je ipak u pitanju to da se još nije privikao na francuski fudbal.

Oglasi

Hamulić se "odjavio" od Zmajeva pa povukao objavu

Cijela nacija očekivala je da će na spisku selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića vidjeti ime Saida Hamulića koji nastupa za francuski Touluse, ali njega nema na spisku.

Naravno selektor je na toj press konferenciji bio upitan zašto nema Hamulića.

"Razgovarali smo, pričao sam sa njegovim trenerom. On je tek došao u Francusku. Dobar sam prijatelj sa trenerom, konsultovao sam se. Mislim da mu treba još vremena da se malo navikne na ozbiljniji fudbal kakav se igra u Francuskoj. Dečko je došao iz nižih nizozemskih liga prije tri godine", rekao je Hadžibegić.

Ipak, to je povrijedilo osjećaje ovog 22-godišnjeg fudbalera koji je odlučio odustati od Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"U ovoj poruci se želim zahvaliti svim Bosancima na podršci. Želim zvanično potvrditi da više nisam zainteresovan da igram za svoju zemlju u svojoj kraijeri i borit ću se za mjesto u reprezentaciji Nizozemske. Hvala na svemu. Još volim te Bosno", napisao je Hamulić.

Nije dugo njegova objava izdržala na Instagramu jer je odlučio da je obriše, ali glavno je pitanje šta se desilo i zbog čega ju je uopšte objavio.

Top Komentari

nakopitam
Sad ce se on i tamo odjaviti . Ipak je on svijetska zvijezda. Hahhhjha
2 0
user1677191664
Ovaj ce biti posujden na ljeto u 2 ligu negdje francuske,,i onde sljede klubovi Madzarske,,Israel,Cypra ,,i tako dalje,,realno receno odigrao 10 utakmica profesjonalni u Poljskoj uzigli ga kao novog Dzeku,,babuka sa 23 godine osvojio Bundesligu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije