Poznati detalji transfera: Hamulić potpisuje do 2026. godine, posebno se obradovao njegov prvi klub

Novopečeni reprezentativac BiH

Poznati detalji transfera: Hamulić potpisuje do 2026. godine, posebno se obradovao njegov prvi klub

E. Škorić

Budući reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić pred potpisom je za francuski Toulouse, a u ekipi Stal Mielce već uveliko traže novog napadača.

BiH ima nekolicinu svojih nogometaša u Ligi 1 Francuske, a najbolje partije trenutno pruža Sead Kolašinac u dresu Marseillea, dok su u ligi i Sanjin Prcić te Halid Šabanović.

Sada će im se pridružiti Hamulić, koji će pojačati redove Toulousea. Bit će to sjajan početak 2023 godine za sjajnog napadača, koji je blistao u Poljskoj, a po svemu sudeći u martu će postati reprezentativac naše zemlje.

Već danima se spominje njegov prelazak u Toulouse. Sada poljski novinar Michal Mitrut donosi nove detalje. On tvrdi da će transfer biti zvaničan u ponedjeljak. Hamulić je prošao sva testiranja i ljekarski pregled, ostaje samo da s obje strane advokati odrade svoj dio posla, odnosn o da se riješe sitni administrativni detalji.

Igrač će sa Tolouseom potpisati ugovor do 2026. godine. Prethodno se ofanzivac povezivao sa mnogim timovima, a željeli su ga velikani u Poljskoj, škotski Celtic, bilo je govora i o klubovima iz Bundeslige, MLS timovima, ali je na kraju odlučeno da ode u Francusku.

Također, iako Francuzi pišu da će Toulouse platiti 2,2 miliona eura, spomenuti novinar uvjerava da će transfer na kraju iznositi 2,5 miliona eura, te da će više od milion i po eura sjesti na račun njegovog sada već bivšeg kluba, a plaćanje će biti izvršeno u ratama.

Dio kolača pripast će i litvanskom klubu DFK Dainava kojem pripada oko 30 posto od ukupnog iznosa transfera.

Nakon što je prije dvije godine bio bez kluba i odbačen od svih, Hamulić je ove sezone eksplodirao u prvenstvu Poljske sa devet golova na 17 utakmica.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlične igre nisu prošle nezapaženo te će mu odmah donijeti, barem za sada, transfer karijere i odlazak u jednu od najjačih liga Starog kontinenta.

Hamulić je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pravo nastupa za repezentaciju BiH pa ostaje da se vidi da li će se naći na radaru novog selektora Faruka Hadžibegića.

Top Komentari

a1ska
Kako mislite novopečeni reprezentativac? To se reprezentacija okupljala pa bio pozvan? Momku svaka cast. Momak dobar u fudbalu i treba ga pozvati. Isto vi...dobri u brukanju i treba vam se smijati. Zasto ne?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi