Salah govorio o De Rossiju: Bilo bi zadovoljstvo igrati s njim i u Liverpoolu

Egipćanin cijeni legendu Rome

Salah govorio o De Rossiju: Bilo bi zadovoljstvo igrati s njim i u Liverpoolu

Egipćanin Mohamed Salah bi očigledno volio ponovo igrati skupa sa Danijeleom De Rossijem.

Podsjetimo, njih dvojica su proveli nekoliko uspješnih sezona u Romi, a De Rossi se ovog ljeta oprostio od dresa Vučice.

Još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru, ali ako pitate Salaha, on ne bi imao ništa protiv da veteran ovog ljeta dođe n Anfield.

"Budućnost za njega u Premier ligi? Bilo bi to sjajno, ali ne znam koliko je moguće. Bilo bi zadovoljstvo da ponovo igram s njim, on je sjajan igrač", rekao je Salah.

Podsjetimo, De Rossi je bio član Rome od 2001. godine, a sa ovim timom je osvojio dva kupa Italije i jedan Super kup.

Edin Džeko se emotivno oprostio od De Rossija: "Jednog trenutka se posebno sjećam..."

Olimpico je u meču posljednjeg kola Serije A protiv Parme bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta jer su navijači Rome željeli da pozdrave svog legendarnog igrača i kapitena.

U samo dvije godine Roma je ostala bez dvije najveće legende. Prvo se oprostio Francesco Totti, a sada je De Rossi odigrao zadnji meč u dresu rimskog kluba čime je završena jedna era.

De Rossi je dobio mnoge poruke podrške, a oglasio se i bh. napadač Edin Džeko koji je putem Instagrama odlučio da napiše svom kapitenu nekolio riječi.

"Četiri godine zajedno. Toliko zajedničkih trenutaka koji su nas ujedinili. Bio si lucidan i jak kada je bilo najteže. Uspio si da napraviš grupu i tim koji moće da prevaziđe svaku poteškoću za tvoj voljeni dres i za tvoj grad. Jednog trenutka se sjećam. 10. aprila kada si protiv Barcelone dao gol iz penala. To je dokaz da s dobrim timom nijedan rezultat nije unaprijed određen, čak ni polufinale Lige prvaka. Hvala ti za sve, volim te brate moj", poručio je Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi