Salah je skupio snage za govor u svlačionici: "Inshallah, osvetit ćemo im se"

Egipat ponovo protiv Senegala

Salah je skupio snage za govor u svlačionici: "Inshallah, osvetit ćemo im se"

Edmir Škorić

U nedjelju je Senegal osvojio Afrički kup nacija pošto je bio bolji u raspucavanju penala od selekcije Egipta.

U 90 minuta nije bilo pogodaka, kao ni u produžecima, pa su penali odlučivali o prvaku Afrike. Bio je ovo uzbudljiv duel dvije Liverpoolove najveće zvijezde, Sadija Manea i Mohameda Salaha.

Na kraju, Salah je tugovao, Mane se radovao, ali Egipćanin je nakon utakmice pokazao karakter i u svlačionici održao jedan emotivan i motivacijski govor.

"Odigrali smo četiri utakmiceu otprilike 12 dana, ali to je sada prošlost. Imamo utakmice protiv njih (Senegal op.a) naredni mjesec i inshallah ćemo im se osvetiti", rekao je Salah saigračima u svlačionici.

Salah se vratio u Engleskoj i spreman je da igra već u četvrtak protiv Leicester Cityja, iako je vjerovatno umoran, a menadžer Jurgen Klopp će odlučiti hoće li krenuti u ovaj meč sa svojim najboljim strijelcem, koji je ove sezone u Premiershipu dao 16 golova. Ukupno je u svim takmičenjima postigao 23 gola.

Što se tiče govora u svlačionici Egipta i Salahovih "prijetnji" o osveti, mislio je na duele sa Senegalom koji se igraju u okviru baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Dakle, pred nama su novi okršaji Manea i Salaha, ovaj put će jedan od njih morati ponovo da tuguje, a drugi će sa svojom reprezentacijom igrati na Mundijalu krajem godine.

Top Komentari

Moj zakljucak je da Egipat nema apsolutno nikakve sanse ni u barazu protiv Senegal za SP 2022 u Kataru, Senegal je bolja reprezentacija od Egipta.
8 1
Goran86
Opusteno to je samo sutanje balona, zna to i Salah ali prodaje maglu svojim cobanima.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi