Salahov boravak na Anifeldu se bliži kraju, naredni transfer će biti "faraonski"

Nazire se nova destinacija?

Salahov boravak na Anifeldu se bliži kraju, naredni transfer će biti "faraonski"

A. Čaušević

Mohamed Salah bi nakon četiri godine mogao napustiti Anfield Road. Boravak u Engleskoj je bio i više nego sjajan, ali već se razmišlja o novoj sredini.

Redsi su veoma blizu da ostanu bez Lige prvaka sljedeće sezone što je vrlo vjerovatno jedan od glavnih razloga odličnog Egipćanina da napuste Liverpool.

Le Parisien izvještava da bi Salah karijeru mogao nastaviti u PSG-u gdje 29-godišnjaka vide kao idealnu zamjenu za Kyliana Mbappea koji je s druge strane na izlaznim vratima.

Parižani su silno željeli Lionela Messija, ali kako je Argentinac jako blizu ostanka u Barceloni, došlo je vrijeme da se ogkrenu drugim opcijama. Izgleda da je izbor pao na Salaha.

Francuski list navodi da se na Anfieldu Roadu ciklus bliži kraju i oni igrači koji su ranije bili nedodirljivi sada se mogu naći na transfer listi, među njima je Salah.

Eventualni dolazak Salaha bi za PSG bio puni pogodtak jer se Pochettino oduvijek divio Salahu zbog njegovih igračkih karakteristika, prvenstveno u fazi napada.

I Nasser Al-Khelaifi silno želi u PSG dovesti igrača koji je zvijezda u arapskom svijetu nakon što to nije uspio uraditi u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema nekim informacijama transfer bi koštao 80 miliona eura. Taj novac ne bi predstavljao problem u slučaju da ekipu napusti Mbappe.

Inače, Salah i ove sezone ima odličan individualni učinak jer je do sada zabio 29 golova u svim takmičenjima. Sa 20 golova trenutno je drugi strijelac Premiershipa, vodeći je Harry Kane s golom više.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fudo.98
Hahahaha.
1 3
Vela82
Faraonski, hahahhahahahahh
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi