Titula se po svemu sudeći seli na jug Italije

Napoli nezaustavljiv

Titula se po svemu sudeći seli na jug Italije

Edmir Škorić
Teme:

Napoli je rutinski odradio gostovanje u Salernu slavivši protiv domaće Salernitane sa 2:0 u utakmici 19. kola Serije A.

Za ekipu Napolija titula je godinama bila puki san, ali sada su nogometaši ovog tima jako blizu da prvi put od 1990. godine postanu pravci svoje zemlje.

Nakon što su danas protiv Salernitane upisali 16. pobjedu u sezoni, došli su sjajnih 50 bodova i već sada imaju +12 u odnosu na prvog pratitelja, ekipu Milana, koji istini za volju ima i utakmicu manje.

Salernitana nije smogla snage da na bilo koji način parira gostima iz Napulja, koji su do vodstva došli na isteku prvog poluvremena golom Di Lorenza, igrača utakmice, a Nigerijac Victor Osimhen je na otvaranju drugog dijela potvrdio pobjedu svog tima pogodivši za konačnih 2:0. Osimhen je sa 12 golova prvi strijelac prvenstva, a po 9 imaju Interov Lautaro Martinez, Lookman iz Atalante i Spezijin Nzola. 

Imao je Napoli mogućnost da postigne barem još jedan gol, ali ostalo je 2:0 do kraja. Za Spalletijev tim je to sasvim dovoljno, a ono što trenera najviše raduje svakako je činjenica da nije bilo povrijeđenih igrača po teškom i vodom natopljenom terenu. Uostalom, domaćin nije uputio nijedan udarac u okvir gola Napolija.

U okvir gola ne računa se pokušaj Piateka koji je imao najbolju šansu za domaćina u 83. minuti, kada je u zicer situaciji pogodio stativu Napolitanaca.

U laganom ritmu privela se utakmica kraju, a Napoliju sada za osam dana slijedi derbi s Romom, pa potom serija lakših utakmica u prvenstvu prije duela u Ligi prvaka.

U Napoliju sanjaju titulu i na jugu Italije nikada se više nije govorilo o tome. Iz utakmice u utakmicu Spallettijeva ekipa sve je bliže tom ostvarenju, a svakako joj u prilog ide i kazna koju je dobio Juventus i kojem je oduzeto čak 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Salernitane, ostaće na 16. mjestu sa 18 bodova, ali podhitno mora da osvaja bodove jer se Verona, tim iz opasne zone, primakao na šest bodova zaostatka.

Salernitana već dugo ne zna za pobjedu, ima ih ukupno samo četiri na 19 utakmica Serije A, a u narednom kolu gostovat će Lecceu.

Top Komentari

nakopitam
Mogu sada kada je Juve ostao bez nasega cupe Pjanica. Dok je Pjanke bio tu, znalo se dobro ko je glavni u Italiji.
2 3
user1647189634
Ovo sam gledao zadnjih 30 godina...Uvijek se nešto desi i Napoli padne...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije