Salihamidžić je na Mallorci održao sastanak sa Lewandowskim i Zahavijem

Nema pomaka u pregovorima

Salihamidžić je na Mallorci održao sastanak sa Lewandowskim i Zahavijem

Edmir Škorić

Robert Lewandowski sastao se sa Bayernovim sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i potvrdio da želi otići u Barcelonu.

Njemački mediji javljaju da je Salihamidžić prije nekoliko dana otišao na Mallorcu kako bi se susreo sa najboljim strijelcem kluba, kojem ugovor s klubom ističe do ljeta 2023. godine, ali on uporno odbija da produži isti i već sedmicama tvrdi da ovog ljeta želi promijeniti sredinu.

Salihamidžić se sastao sa Lewandowsim i njegovim agentom Pinijem Zahavijem. Kako javlja novinar njemačkog Sky Sporta Florian Plettenberg, razgovori su bili konstruktivni, no nisu donijeli nikakvo rješenje.

Stvari ostaju iste - Lewandowski želi da napusti Bayern, dok se u klubu nadaju da će ostati najmanje još jednu sezonu, čak i pored činjenice da su već dogovorili prelazak Sadija Manea iz Liverpoola.

U Bayernu su se našli u nezavidnoj situaciji, ali na sve načine nastoje zadržati poljsku gol mašinu, mada Barcelona s druge strane sve više napada s ponudama, a prema zadnjim informacijama, spremna je da plati i 50 miliona eura. U Bayernu su nešto prije očekivali ponudu od 40 miliona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Žele izvršiti pritisak na Bayern. Bayern ga namjerava zadržati duže i ne pustiti ga", objavio je njemački novinar. Prva ponuda Barce bila je oko 32 miliona eura, što Bayernu nije bilo dovoljno, no 50 miliona eura već bi moglo da promijeni stav njemačkog prvaka.

Njemački mediji također tvrde da će se još uvijek voditi saga oko budućnosti Lewandowskog, a da Bayern neće odustati od njega sve dok ne pronađe odgovarajuću zamjenu an toj poziciji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senja
Čuj Bayern u nezavidnoj situaciji, ili da se u Bayernu nadaju da će ostati još jednu sezonu. Haha. Pa kako moraš biti glup da ovakve stvari pišeš? Bayern se tu nema šta nadati, ako hoće da ostane, on će ostati. A jedino je Lewa tu u nezavidnoj situaciji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi