Salihamidžić kažnjava igrače: Nećete voziti Audi? Platite 50.000 eura!
Foto: EPA

Nakon konstantnog kršenja pravilnika

Salihamidžić kažnjava igrače: Nećete voziti Audi? Platite 50.000 eura!

U minhenskom Bayernu se, uslijed pandemije koronavirusa, suočavaju s još jednim problemom.

Poznato je kako Bavarci imaju s Audijem ugovor od 2006. godine i da ovaj gigant automobilske industrije drži više od osam posto u vlasničkoj strukturi kluba, a shodno tome svi igrači su dužni da koriste automobile koje dobiju.

Tako je nedavno i Hasan Salihamidžić fotografisan u novom modelu Audija RS6, koji je najprije koristio počasni predsjednik Uli Hoeness, međutim neki to pravilo i ne poštuju.

Robert Lewandowski i Ivan Perišić se, primjerice, služe Bentleyjem, Niklas Süle vozi Ferrari, a pravila se ne drži ni Jerome Boateng koji je prije nekoliko dana imao udes sa svojim Mercedesom. Bild je objavio kako su iz Audija već opomenuli Bayern čiji je sportski direktor Hasan Salihamidžić najavio sankcije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako će, javljaju njemački mediji, sljedeći fudbaler koji bude uhvaćen kako vozi neki drugi automobil morati platiti kaznu i do - 50.000 eura.

S ovim problemom svojevremeno se susretao i nekadašnji fudbaler Željezničara Radmilo Mihajlović. Kada su mu iz Bayerna rekli da je dužan voziti isključivo Opel i da će ukoliko ne bude poštovao pravilo morati platiti pet hiljada maraka, on je, mrtav hladan, odgovorio - Evo vam za tri mjeseca unaprijed. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prka
Gdje je ba ovo normalno... Znaci MORAS vozati najnovijeg Audija dzabe, ali jbga tebi tesko, nije to to... Daaaj Bentleya!!! Ljudi, djeca od gladi umiru...
6 1
user1580997112
Mislim da ovo nije tacno, ne moze ti niko odrediti sta ces ti voziti privatno, mislim da ih ugovor veze sa na treninge i na klupske obaveze moraju dolaziti u sponzorskom autu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti