Salihamidžić najavio promjene: Odsad ćemo malo drugačije raditi

Bayern će više pažnje posvetiti mladim fudbalerima

Salihamidžić najavio promjene: Odsad ćemo malo drugačije raditi

Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić je u izjavi za zvaničnu stranicu njemačkog velikana najavio zaokret u klupskoj filozofiji.

S obzirom da je Bayern u prošlosti poprilično loše radio sa svojim omladincima koje je puštao u druge klubove, pa ih potom skupo plaćao, Salihamidžić je rekao da će upravo klupska akademija biti jedan od temelja na kojem će ubuduće počivati minhenski klub.

"Želimo promovisati naše mlade igrače. Odsad ćemo drugačije raditi sa njima, a vjerujem da će nas naši mladići u budućnosti održati u vrhu", rekao je Salihamidžić.

U prvoj Brazzinoj godini u Bayernu, ugovore su dobili mladi fudbaleri Adrian Fein, Lukas Mai, Meritan Shabani, Ron-Thorben Hoffmann i Franck Evina, čijim je napretkom vrlo zadovoljan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, neki od fudbalera s kojim je Bayern griješio dok su bili mladi su Matts Hummels (Dortmund), Philipp Lahm (Stuttgart), Toni Kross (Leverkusen)...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NeVjerujemOcima
E cuj Lahm i Kroos.. stvarno nemate pojma o cemu pisete.. ta dva igraca su posudjena u Stuttgart i Leverkusen,na godinu dana, na takozvano kaljenje..nisu prodati pa vraceni kako vi to pisete. Junci ste vi obicni
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti