Salihamidžić povrijedio Lewandowskog, Zahavi ga vodi iz Bayerna?

Poljak frustriran

Salihamidžić povrijedio Lewandowskog, Zahavi ga vodi iz Bayerna?

E. Škorić

U srijedu je novinar Bilda Christian Falk pisao o frustraciji Roberta Lewandowskog u Bayernu.

Sjajni poljski napadač ugovor s Bayernom ima do ljeta 2023. godine, pa je iduće ljeto posljednja prilika da klub proda svog prvog strijelca i zaradi novac, iako će morati da ga proda za manje nego što vrijedi, s obzirom na njegove godine. -
"Ambicije Lewandowskog su ogromne, pa želi više dodavanja od strane saigrača kako bi postigao još više golova. Ambicija mu je jedna od najvećih snaga, iako je sada, nakon dva meča bez golova, doista nezadovoljan. Ali ovo je privremeno. Znam da trener Julian Nagelsmann već radi na tome da mu ekipa ponovo stvori više prilika", napisao je novinar Bilda.

"Lewandowskog definitivno više muči neizvjesna budućnost. Pini Zahavi, njegov agent, prije nekoliko sedmica upitao je šefove Bayerna žele li sjesti za pregovarački stol. Do sada nisu dobili odgovor i nije određen rok. Lewandowskom se također nije svidjelo što je u međuvremenu Hasan Salihamidžić na televiziji rekao da klub gleda Erlinga Haalanda", dodao je Falk.

Bayern za igrače kao što je Lewandowski, koji ima 33 godine, nudi ugovore samo na godinu dana. Iznimka se napravila za Manuela Neuera i Thomasa Mullera koji su potpisali na dvije godine.

Što se Lewandowskog tiče, još ništa nije jasno. U Bayernu uveliko govore o Haalandu i potencijalnim Lewinim zamjenama, što Poljaka itekako frustrira, a iz Bayerna još nije stiglo nikakvo pojašnjenje.

Njegov agent Zahavi zajedno s njim gubi strpljenje i na ljeto će svog klijenta ponuditi engleskim velikanima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Robert želi samo jedno: jasnoću svoje budućnosti. Bayern mora odlučiti planiraju li sljedeće tri ili četiri godine s Robertom u sastavu. Ako to učini, otići će na razgovore. Ako Bayern doista želi pokušati kupiti Erlinga Haalanda, mora prvo razgovarati s Lewandowskim i saznati razmišljaju li o transferu sljedećeg ljeta", tvrdi novinar sportskog dijela Bilda.

Sljedeću utakmicu Bayern igra u nedjelju u 15:30 sati protiv Bayer Leverkusena, trenutno drugoplasiranog tima Bundeslige.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Lewi novi ugovor ponuditi, bilo bi krajnje fer i korektno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi