Alaba i Kroos otkrili Bayernove metode za transfere: "Uvijek isti trik, čovjek se odmah zaljubi"

Podijelili svoja iskustva

Alaba i Kroos otkrili Bayernove metode za transfere: "Uvijek isti trik, čovjek se odmah zaljubi"

E. Škorić

Njemački nogometaš Real Madrida Toni Kroos u slobodno vrijeme vodi vlastiti podcast s bratom Felixom, a sagovornik mu je bio njegov saigrač David Alaba.

Trenutno su obojica članovi Reala, a jedna od tema njihovog razgovora bio je Bayern, kada je Alaba opisao na koji način je stigao u redove velikana iz Minhena.

"Imao sam samo 15 godina, ali već sam imao priliku potpisati profesionalni ugovor. Takvu ponudu prezentirali su mi Austria Beč i još jedan klub iz austrijske lige. Mogao sam i u Englesku, odakle sam imao i zanimljive ponude", rekao je Alaba, pa je nastavio:

"Bayern je na kraju ipak bio najodlučniji i nije odustajao. Klupske vlasti su me pozvale kod sebe kako bih sve to vidio vlastitim očima. Werner Kern (jedan od tadašnjih direktora akademije op.a) je kontaktirao mog oca, pokupio nas je na aerodromu i odvezao do kluba. Odmah sam se zaljubio u Bayern i nisam više imao sumnje gdje želim da idem".

Kroos je podijelio slično iskustvo. "Uvijek isti trik na koji sam naletio. Kern nas je također pokupio s aerodroma. Doletio sam tamo s porodicom, smjestili su nas u dobar hotel, a zatim nas pozvali na utakmicu Lige prvaka. Nisam ih mogao odbiti", rekao je Nijemac koji se Bayernu pridružio sa 16 godina iz Hanse Rostock.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kroos i Alaba igrali su zajedno u Bayernu do 2014. godine, do trenutka kada je Nijemac otišao u Real Madrid. Zajedno su u bavarskom klubu između ostalih osvojili tri državna prvenstva i isto toliko njemačkih kupova, a u sezoni 2012/13 osvojili su i Ligu prvaka.

Sada su važne karike u madridskom Realu s kojim namjeravaju da osvoje La Ligu i Ligu prvaka. Kroos se naosvajao trofeja s Kraljevima, no svoje prve čeka sjajni Austrijanac.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nekoneko
Mozda nije trik nego princip rada profesionalnost i sl.
8 0
Klicko
Eee moj alaba načekat ćeš se na trofej s penal madridom...
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi