Hasan Salihamidžić objasnio šta fudbaleri moraju imati da bi potpisali za Bayern
Foto - EPA

Tri su faktora koja vas dovode u Minhen

Hasan Salihamidžić objasnio šta fudbaleri moraju imati da bi potpisali za Bayern

M. Šljivak

Nositi dres Bayerna je bez dileme prava privilegije.

Njemački velikan važi za jedan od najvećih timova svijeta i da biste obukli dres takvog tima morate ispuniti određene uslove.

Hasan Salihamidžić igrače bira po jasnim pravilima kojih se čvrsto drži i to mu za sada donosi rezultate.

"Za Bayern postoji tri jasna faktora kada biramo fudbalere. Prvi je svakako kvalitet, zatim mentalitet i glad za osvajanjem titula", rekao je Salihamidžić za Bild.

Osvrnuo se na to i da su mlade zvijezde Borussije Jadon Sancho i Jude Bellingham odbili Bavarce i otišli u redove velikog rivala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Stav da mladi igrači neće imati šansu u prvom timu Bayerna je hipotetski. Coman, Kimmich i Davies su recimo za kratko vrijeme postali starteri i uvjeren sam da će i Tanguy Kouassi, koji je tek napunio 18 godina, uskoro imati bitnu ulogu u našem timu", rekao je Salihamidžić.

Brazzo je sklopio zaista fantastičan Bayern koji se prošle godine prošetao do svih mogućih trofeja u Njemačkoj i Evropi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Ne eto, biraju ih po tome koje su vjere...
11 1
Zulfikar
Krvna grupa je kljuc uspjeha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi