"Salihamidžića nikada nema kada je potrebno, već sedmicama ni traga ni glasa od njega"
(Foto: EPA) Bayern nikako da proigra, a u Bundesligi je vezao tri utakmice bez pobjede. Mnogi za lošu situaciju u Bayernu, između ostalih, krive i popularnog Brazzu, a špekuliše se da bi on već na ljeto mogao napustiti svoju poziciju

I Matthaus kritikuje sportskog direktora Bayerna

"Salihamidžića nikada nema kada je potrebno, već sedmicama ni traga ni glasa od njega"

Niko se nije nadao ovako lošem prvom dijelu sezone "neprikosnovenog" šampiona Njemačke Bayerna. Bavarci nikako da se vrate na pobjedničke staze, a mnogi problem vide u treneru Kovaču, ali i rukovodstvu kluba, pa tako i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

Bayern ovog vikenda nije uspio savladati ni Fortunu Dusseldorf iako je vodio sa 3:1, a njemački mediji već mjesecima izvještavaju o razdoru u taboru Bavaraca.

Nakon Marija Baslera i još nekih legendi Bayerna, sada je Hasana Salihamidžića kritikovao i legendarni Lothar Matthaus, u svojoj kolumni za skysport.de.

"Njega nikada nema kada je potrebno. Vež sedmicama ni traga ni glasa od njega. Pitam se zašto uopšte imati sportskog direktora ako on nikada ništa ne govori? Klub bi onda mogao uštediti na toj poziciji", smatra legendarni fudbaler Bayerna.

Lothar Matthaus je u svojoj kolumni napisao i da bi na kormilu ekipe volio vidjeti Arsenea Vengera, ukoliko Niko Kovač dobije otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U ovom trenutku na tržištu ne vidim nijednog trenera osim Arsenea Wengera. Ako želi da ga dovede Bayern mora brzo reagovati. Ukoliko to ne učini rizikuje da im on promakne, što se u prošlosti već dešavalo", istakao je Matthaus.

Inače, Bayern se nakon 12 odigranih kola Bundeslige nalazi na petoj poziciji sa 21 osvojenim bodom i učinkom od šest pobjeda, tri remija i tri poraza. Prvoplasirana Borussija Dortmund je trenutno na 30 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin Armic
Matthaus nema nikakvog uticaja u Bayernu,nit ga ko slusa,to samo progovara ljubomora sto nema mjesta za njega,A Hoennes je jos prije puno godina rekao,dok je on u klubu neko i nesto,Matthaus nece moci ni za travnjak da se brine
60 6
Mr.Balboa
E cuj Braco im kriv cccc,pa sta treba da on obuce dres I zaigra,ma dajte ljudi igraci su ti koji su bezobrazni jer su nesto se okrenuli protiv kovaca!!!
53 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije