Salihović nije našao samo novi klub, nego i novi posao

U nešto drugačijoj ulozi

Salihović nije našao samo novi klub, nego i novi posao

Nekoliko mjeseci nakon što je okončao karijeru Sejad Salihović ima novi posao.

Poslije uspješne karijere satkane nastupima za Hoffenheim, HSV, St. Gallen i Beijing Rehne, ovaj nekada sjajni fudbaler okrenuo se amaterskom fudbalu, a radit će uporedo i kao komentator.

Mediji u Njemačkoj prenijeli su kako će Salihović raditi za Hoffenheimovu klupsku televiziju u kojoj će, između ostalog, biti zadužen za emisiju "Matchday" koja će se emitovati uoči svake utakmice.

"Show" će, između ostalog, nuditi najvažnije činjenice, statistiku i vijesti izravno iz svlačionice, tako da ćenavijači biti itekako dobro upućeni u sva zbivanja oko protivnika i ekipe Alfreda Schreudera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo u Hoffenheimu je Salihović kao igrač ostavio najveći trag. Za ovaj tim je igrao u razdoblju od 2006. do 2015. godine i pritom je odigrao 250 utakmica, postigavši 67 pogodaka uz 61 asistenciju.

Kroz karijeru je, između ostalog, nastupao još za Herthu, Hamburger SV, St. Gallen i u Kini za Beijing Rehne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi