Salihović se izjednačio sa Jusufbašićem

Neizvjesna utrka za najboljeg strijelca PL FBiH

Salihović se izjednačio sa Jusufbašićem

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Federacije naše zemlje veoma je neizvjesno kako u vrhu, tako i u dnu tabele nakon 21. odigranog kola.

Sam kraj donijet će veoma neizvjesnu završnicu, a kada je u pitanju lista strijelaca Sabahudin Jusufbašić, napadač NK Travnik više nije sam na prvom mjestu.

Sa pet pogodaka u posljednje dvije utakmice, tri protiv Novog Travnika, te dva protiv Goražda, Jusufbašića je sustigao glavna uzdanica Radnička iz Lukavca Mirnes Salihović.

Salihović i Jusufbašić imaju po 15 postignutih pogodaka, te će biti zanimljivo vidjeti ko će ponijeti laskavo priznanje najboljeg strijelca Prve lige Federacije za ovu sezonu.

Na drugom mjestu liste strijelaca je Mirsad Ramić iz GOŠK-a sa 12 postignutih pogodaka, dok su Igor Radovanović iz Sloge, te Seid Zukić iz Travnika na trećem mjestu sa po devet postignutih pogodaka.

Lista strijelaca Prve lige Federacije:

15 - Sabahudin Jusufbašić (NK Travnik), Mirnes Salihović (FK Radnički)

12- Mirsad Ramić (NK GOŠK)

9 - Igor Radovanović (FK Sloga SH.), Seid Zukić (NK Travnik)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

8- Igor Aničić (FK Rudar Kakanj), Jasmin Mujkić (NK Bratstvo) Bajro Spahić (FK Rudar Kakanj)

7- Josip Erepiz (NK GOŠK), Mirel Ibrahimović (FK Sloga SH.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi