Bh. trener nastavio pobjedonosni niz: Duraković vodi Ibar ka mirnoj luci

Uspješan u Crnoj Gori

Bh. trener nastavio pobjedonosni niz: Duraković vodi Ibar ka mirnoj luci

S. Mlaćo
Pored Edisa Mulalića, još jedan bh. stručnjak uspješno radi trenerski posao u Crnoj Gori.

Radi se o Salimu Durakoviću koji je na zimu preuzeo drugoligaša Ibar iz Rožaja. Ibar je bio u veoma teškoj situaciji kada je opstanak u pitanju, no čelnici kluba nisu ni pomislili na predaju.

Vjerovali su da Durakovićem svojim znanjem i karizmom može 'probuditi' ekipu, što se na kraju pokazalo kao ispravan potez. Ibar je danas šestoplasirana momčad lige, a u posljednje četiri utakmice upisao je isto toliko pobjeda.

Padali su redom Berane, Igalo, Jedinstvo i Drezga.

Posebno zanimljiv meč je bio sa Drezgom koja vodi grčevitu borbu za opstanak, a Durakovićevi izabranici slavili su sa 4:2.

“Zaista smo imali tešku situaciju kada sam došao, ali hvala Bogu sada je mnogo bolje. Gust je raspored, igrali smo srijeda-subota, ali momci su sve odlično podnijeli i četiri pobjede su iza nas. Nećemo na tome stati, pet kola je do kraja, želimo maksimalno pristupiti svakom meču. Već naredni ispit je lider Mornar, nadamo se bodovima i nastavku uspješne serije“, kazao je Duraković za SportSport.ba.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Duraković je već ranije radio u Ibaru, te dobro poznaje stanje u crnogorskom nogometu. U Rožaju za bh. trenera imaju samo riječi hvale, nadaju se saradnji u narednoj sezoni kada će Ibar imati mnogo više ambicije.

“NS Crne Gore mnogo ulaže u nogomet, pomaže klubovima, liga je kvalitetna, ima tu sjajnih fudbalera. Prvi cilj je da sa Ibrom ostvariti cilj, a to je opstanak u ligi. Vjerujem da ćemo to ostvariti, zaslužili smo kako ekipa, treneri, tako i vrijedna Uprava kluba“, dodao je Duraković, vlasnik UEFA Pro licence.

Duraković je u dosadašnjoj karijeri vodio i NK Metalleghe BSI Jajce, NK Iskra Bugojno, NK Novi Travnik, a okušao se i sa ŽNK Iskra s kojim je ostvario historijski uspjeh. Bugojanke je od najnižeg ranga doveo do Premijer ženske lige, gdje i danas nastupaju.

O sjajnim rezultatima Ibara koji je kada se pogleda tabela u posljednjih pet kola na sjajnom drugom mjestu mnogo pišu i crnogorski mediji, pa je i Duraković 'na cijeni'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi