Trener Metalleghea za SportSport.ba

Salim Duraković: Imamo kvalitet za opstanak, očekujem sigurnu pobjedu protiv Zvijezde

S. Mlaćo

Veoma oslabljeni neigranjem više od pola tima nogometaši Metalleghea doputovali su danas na Otoku i upisali poraz od Olimpika.

Bilo je 3:0 za domaće, a sve je riješeno u prvom poluvremenu. Jajčani su sa mladim snagama pokazali potencijal, te sada nastavljaju borbu za opstanak u ligi.

"Čestitam Olimpiku na zasluženoj pobjedi. Mi smo danas igrali utakmicu bez sedam standardnih igrača, te ovakvoj ekipi Olimpika teško smo se mogli suprostaviti. Koristili smo tri juniora i čestitam ekipi Olimpika", kazao je trener gostiju Salim Duraković koji je svojim dolaskom na klupu preporodio popularne Kraljeve.

O borbi za opstanak kaže.

"Napravili smo niz dobrih rezultata i pobijedili četiri od pet utakmica. Sada nam dolazi Zvijezda pa Veležai želimo da dobijemo te utakmice. Imamo dosta povoljniji raspored u odnosu na rivale i imamo ekipu koja je kvalitetna da obezbijedi opstanak u ligi".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na Mračaj narednog vikenda dolazi Zvijezda koja je u ovom kolu savladala lidera Veleža.

"Imamo kvalitet i to ćemo pokazati. Bićemo kompletni, sada se vraćaju i povrijeđeni Aljetić te Popović, oni su danas dobili određenu minutažu i imat ćemo kompletan roster. Nadam se dobroj utakmici i sigurnoj pobjedi protiv Zvijezde", dodao je Duraković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi