Salim Duraković podnio ostavku na mjesto šefa struke NK Iskra
FOTO: NK Travnik

Bugojanci upisali poraz na Piroti

Salim Duraković podnio ostavku na mjesto šefa struke NK Iskra

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre danas su upisali treći poraz u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH. Bugojanci su u kantonalnom derbiju poraženi od Travnika sa 3:0, te su tako nastavili krizu rezultata. 

Sasvim očekivano Salim Duraković je nakon meča odlučio podnijeti ostavku i tako je tim sa Jaklića ostao bez šefa struke. Ovu informaciju Duraković je potvrdio za SportSport.ba.

"Svu odgovornost preuzimam na sebe. Ne krivim igrače ni upravu, ništa nije izgubljeno, zaostatak za TOŠK-om je samo tri boda. Zbog obaveza u trenerskoj školi neće mi biti ni u narednoj sedmici, te sam mišljenja da je ekipi potreban neko ko će stalno biti tu i razdrmati je u svakom pogledu. Posebno tu mislim na psihološkom planu", kazao je Duraković koji je na klupi Iskre naslijedio Senida Kulaša.

Navijači Iskre koji su meč pratili na Piroti razočarani su napustili vezirski grad, a svi se nadaju da će sada uslijediti i ostavke čelnika kluba koji već godinama šute, dok se treneri mijenjaju kao na traci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Iskra će ugostiti Bosnu iz Visokog.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Korektan i pošten potez trenera Durakovića. Zna se ko je sad na potezu. Lahko je promijeniti trenera, ali GOSPODO MORA SE NEŠTO URADITI I NA IGRAČKOM PLANU. KO TO NE VIDI ON JE SLIJEP KOD SVOJIH OČIJU. PORUKA ZA IGRAČE ISKRE, GLAVU GORE, U IGRI JE JOŠ 36 BODOVA. POKAŽITE SVIMA DA ZNATE IGRATI. PRVO POLUVRIJEME I DOBAR DIO DRUGOG POL. PROTIV ORAŠJA SU DOKAZ TOME.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi