Olimpik siguran u Čapljini, Orašje u Bugojnu do velikog preokreta

Prva liga FBiH, 17. kolo

Olimpik siguran u Čapljini, Orašje u Bugojnu do velikog preokreta

S. Mlaćo

Olimpik je nakon remija sa Veležom (0:0) upisao prva tri proljetna boda u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH. Vukovi sa Otoke gostovali su Čapljini, te potpuno zasluženo osvojili vrijedna tri boda (3:0)

Gosti su poveli u 17. minuti preko Jusića, da bi u 39. na 2:0 povisio Tatar.

Konačnih 3:0 postavio je šest minuta prije kraja rezervista Elvis Bibić.

Pomalo nevjerovatan meč viđen je u Bugojnu. Sastali su se Iskra i Orašje, a domaći su i pored vodstva od 2:0, upisali drugi poraz ove sezone (2:3).

Seferović je pogotkom glavom pred sami kraj prvih 45 minuta doveo Iskru u vodstvo, da bi na 2:0 povisio Soldatović prekrasnim pogotkom.

Činilo se da je sve završeno, ali gosti se nisu predavali. Na 2:1 smanjio je Vidović iz slobodnog udarca, a 2:2 bilo je u 79. minuti. Pogodio je Živković. I kada se očekivao kraj meča gosti dolaze do potpunog preokreta. Sa 11 metara mrežu Karavdića pogađa po drugi put Antonio Vidović i tri boda odlaze u Orašje.

Veoma važnu pobjedu upisali su danas nogomeaši Igmana protiv Jedinstva iz Bihaća (2:1). Nakon prvih 45 minuta mreže se nisu tresle, ali u drugom poluvremenu tri pogotka.

Igman je poveo preko Džafića, Jedinstvo poravnalo pogotkom Ekrema Hodžića, a konačnih 2:1 postavio je u 75. minuti Kašić.

Preokret je viđen i u Kaknju gdje je Rudar ugostio TOŠK (2:1). Gosti su poveli preko mladog Hodžića, a za 1:1 pogađa Bajro Spahić. Pobjedu Rudaru donio je Adin Čiva.

HNK Čapljina - FK Olimpik 0:3

HNK Čapljina: Pavlović, Vulić, Leko, Pervan, Zubac, Buhač, Karačić, Novaković, Dučić, Rodin, Miketek.

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufbašić, Stojanović, Čimzmić, Tatar, Vukomanović, Tarić.

NK Iskra - HNK Orašje 2:3

NK Iskra: Karavdić, Koprivica, Halilović, Bešagić, Nebić, Đono, Seferović, Šehić, Stepančev, Soldatović, Ivković.

HNK Orašje: Oštraković, Đukić, Jovanović, Mikić, Živković, Marošević, Aletić, Prgić, Šarkanović, Vidović, Savinović.

FK Igman - NK Jedinstvo 2:1

FK Igman: Abdulahović, Kovačević, Pirija, Lončarić, Zeljković, Kašić, Handžić, Drljević, Konjhodžić, Islamagić.

NK Jedinstvo: Đurić, Jašarević, Remić, Vučić, Demirović, Mujagić, Abdihodžić, Hodžić, Hodžić, Jazvin, Radosavljević.

FK Rudar - NK TOŠK 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Jovanović, Sarvan, Čehajić, Kobilica, Salihagić, Goralija, Čiva, Čaluk, Topalović, Fočo, Pendek.

NK TOŠK: Strika, Hrvat, Navrboc, Papaz, Hodžić, Kurdić, Beširović, Oglečevac, Kalesić, Radulović, Rastoder.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Da nebude zabune, veliki preokret u Bugojnu zahvaljujući generalovom sinu Jaliću i dvojici pomočnih sudija koji su bivši igrači Orašja. Drugi pomočnik u 95 min. signalizira nepostojeći penal. Prvi gol Orašja, političko-kriminalne ekipe postignut iz slobodnog udarca koji je dosuđen a da prekršaja nije ni bilo. Igrač Iskre prije navodnog faula čisti loptu i na njeg natrčava igrač Orašja koji pada, itd.U 16-ercu gostiju jedno igranje rukom i hrvački zahvat na domačim igračem Kršićem za kriminalca Franu Jelića nisu penali. Ovaj Jelić, ako ne znate dogodine seli u Premier ligu. To vam je to.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi