Salina tragedija promijenila Cardiffove planove, stiže napadač Rome?

Žele Schicka na posudbu

Salina tragedija promijenila Cardiffove planove, stiže napadač Rome?

Cardiff je mislio riješiti svoje napadačke probleme dovođenjem Emiliana Sale iz Nantesa, ali se sudbina poigrala sa Argntincem koji je tragično nestao na putu ka prijestolnici Velsa.

Život je nepredvidiv, pa je Cardiff na najtužniji mogući način ostao bez planiranog pojačanja i bio je primoran na alternativni plan.

Britanski mediji pišu da se Cardiff okrenuo Patriku Schicku, napadaču Rome kojeg će klub Vincenta Tana pokušati dovesti na posudbu do kraja sezone.

Cardiff za Schicka navodno nudi dva miliona eura, uz mogućnost da otkupi njegov ugovor na kraju sezone za dodatnih 30 miliona. Špekuliše se da će Cardiff, u slučaju da opstane u Premier ligi, biti dužan isplatiti Romi tri, umjesto dva miliona eura za posudbu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije poznato hoće li Roma pristati na ovu ponudu i poslati Schicka u Premier ligu, ali jasno je da Cardiffu očajnički treba novi napadač a da vrijeme za transfere polako ističe.

Patrik Schick (23) je ove sezone odigrao 14 utakmica u Seriji A i postigao je dva gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi